دوره 7، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 278-267 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajinezhad M, Davari S, EsmaeelZadeh S, Miri H, Akbari M, KamaliJavan S. Protective effect of hydro alcoholic extract from prosopisfarcta leaves on lipid peroxidation of serum and liver tissue in diabetic rats. North Khorasan University of Medical Sciences 2015; 7 (2) :267-278
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-584-fa.html
حاجی نژاد محمدرضا، داوری سیده آیدا، اسماعیل زاده بهابادی صدیقه، میری حمیدرضا، اکبری مژده، کمالی جوان شهناز. اثر حفاظتی عصاره هیدروالکلی برگ جغجغه (Prosopis farcta) بر پراکسیداسیون لیپیدی در سرم و بافت کبد موش های صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1394; 7 (2) :267-278

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-584-fa.html


1- گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل
2- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل
3- دانشکده علوم، دانشگاه زابل
4- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد
چکيده:   (5127 مشاهده)

زمینه و هدف: دیابت اختلالی درون ریز است که سبب افزایش قند و چربی خون می گردد. امروزه گیاهان دارویی بدلیل قیمت مناسب و عوارض جانبی کمتر بطور گسترده در درمان دیابت بکار می روند. در این مطالعه تاثیر عصاره برگ گیاه جغجغه بر بافت کبد و سطح سرمی مالون دی آلدئید در موش های دیابتی مورد ارزیابی قرار گرفت. مواد و روش کار: 45 موش صحرایی نر ویستار به سه گروه شاهد، دیابتی و دیابتی تحت درمان تقسیم شدند. دیابت نوع I با تزریق صفاقی استرپتوزوسین (mg/kg42) القاء شد. سپس عصاره گیاه جغجغه با دز 300 میلی‌گرم بر کیلوگرم به مدت سی روز به موش ها خورانده شد. گروه های شاهد و دیابتی نیز نرمال سالین دریافت کردند. پس از تهیه مقاطع بافتی، تغییرات هیستوپاتولوژیکی کبد توسط میکروسکوپ نوری مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین میزان مالون دی آلدئید سرمی و کبدی بر اساس واکنش تیوباربیتوریک اسید (TBARS) اندازه گیری شد. نهایتا اعداد بدست آمده با استفاده از آزمون آماری Student t-test و Mann-Whitney rank sum test بررسی شدند. یافته ها: القاء دیابت توسط استرپتوزوسین سبب افزایش مالون دی آلدئید سرمی و کبدی شد (05/ 0p<). در حالی که تیمار با عصاره گیاه جغجغه غلظت ماده مذکور را بطور معنی داری کاهش داد (05/0p<). یافته های هیستوپاتولوژیک نیز مؤید نقش مؤثر این عصاره در بهبود ضایعات ناشی از دیابت بود. نتیجه گیری: عصاره برگ جغجغه می تواند غلظت مالون دی آلدئید سرمی و کبدی را کاهش دهد و از آسیب کبدی ناشی از دیابت جلوگیری کند.

واژه‌های کلیدی: جغجغه، مالون دی آلدئید، کبد، دیابت
متن کامل [PDF 813 kb]   (3229 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1394/6/30 | پذیرش: 1394/6/30 | انتشار: 1394/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb