Ethics code: IR.ZAUMS.REC.1396.196
Ramrodi N, Rohani Haghighi M, Metanat M. Prevalence of Fever in Stroke Patients Admitted to Ali Ebne Abitaleb Hospital of Zahedan in 2017-2018. North Khorasan University of Medical Sciences 2021; 13 (1) :8-13
URL:
http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2287-fa.html
رامرودی نوراله، روحانی حقیقی مریم، متانت ملیحه. بررسی بروز تب در بیماران سکته مغزی بستری در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان در سال 1396. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1400; 13 (1) :8-13
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2287-fa.html
1- استادیار گروه مغز و اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران ، n.ramroodi@yahoo.com
2- دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
3- استاد گروه عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
چکيده: (10979 مشاهده)
مقدمه: تب در بیماران با سکته مغزی سبب افزایش عوارض و پیش آگهی ناگوار در بیماران می شود که شناسایی عوامل مؤثر بر آن و یا فاکتورهای پیش گویی کننده امری ضروری است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی فراوانی تب در بیماران سکته مغزی بستری در بیمارستان علی ابن ابیطالب می باشد.
روش کار: در این مطالعه کلیه بیماران بخش داخلی اعصاب بیمارستان علی بن ابی طالب (ع) زاهدان که در سال 96 به علت سکته مغزی بستری شدند، به صورت سرشماری بررسی شدند و در صورت داشتن معیارهای مطالعه 120 نفر وارد مطالعه شدند و اطلاعات دموگرافیک شامل ( سن و جنس ) ثبت گردید و بیماران براساس درجه حرارت در طول مدت بستری مورد پیگیری قرار گرفتند و در صورت تب دار بودن در 48 ساعت بعد از زمان بستری، درجه حرارت بدن آن ها ثبت گردید. آزمون های کای اسکور و من ویتنی جهت مقایسه داده ها استفاده گردید.
یافتهها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بروز تب در بیماران با سکته مغزی برابر با 5/32 % بوده که ارتباطی با سن و جنس بیماران نداشت (05/0P>) اما مشخص شد که بیش از یک سوم تب علت مشخصی نداشته و در سایر موارد عفونت تنفسی و عفونت ادراری دارای بروز بالایی بودند.
نتیجه گیری: با توجه به تأثیر تب در پیش آگهی بیماران، بررسی منظم علائم حیاتی بیماران و انجام اقدامات درمانی مناسب با تجویز آنتی بیوتیک مناسب در بیماران با توجه به این امر که بیش از دو سوم موارد منشأ باکتری داشته، ضروری می باشد تا با کاهش تب و درمان مناسب سبب بهبود پیش آگهی بیماران شد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1399/5/6 | پذیرش: 1399/9/25 | انتشار: 1400/3/30