دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1400 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 34-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.NKUMS.REC.1398.108


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasan Abadi G, Zarghami Moghaddam P, Teymouri M, Mehr Ara R, Alesheikh P. Evaluation of Antimicrobial Effect of the Ethanolic Extracts of Propolis, Miswak Twigs and Rosa Damascena on Fungi and Bacteria of Oral Pathogens. North Khorasan University of Medical Sciences 2021; 13 (3) :23-34
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2431-fa.html
حسن آبادی گیلدا، ضرغامی مقدم پرستو، تیموری شبان منوچهر، مهرآرا رضا، آل شیخ پیمان. بررسی آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی عصاره های اتانولی موم زنبور، ریشه درخت مسواک و گلبرگ گل محمدی بر قارچ و باکتری های پاتوژن دهانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1400; 13 (3) :23-34

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2431-fa.html


1- دانشجوی دکتری عمومی دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- دانشجوی دکتری تخصصی میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
3- دکتری تخصصی زیست فناوری، مرکز تحقیقات فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
4- استادیار ،گروه ارتودنسی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران ، rezamehrara@ymail.com
5- دکتری تخصصی طب چینی، مرکز تحقیقات فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
چکيده:   (1905 مشاهده)
مقدمه: اولین قدم برای سلامت دهان و دندان پیشگیری از بروز بیماری و درمان آن در مراحل اولیه می‌باشدکه کیفیت زندگی، اعتماد به نفس و روابط اجتماعی افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد. هدف بررسی اثر ضد میکروبی گیاه موم زنبور، درخت مسواک و گلبرگ گل محمدی بر روی پاتوژن‌های ‌دهانی است.
روش کار: گیاهان دارویی گل محمدی، مسواک و موم زنبور عسل ‌پس از تهیه و خشک نمودن، توسط حلال اتانولی به روش خیساندن عصاره گیری گردید و بررسی خاصیت ضد میکروبی آن به روش‌های دیسک دیفیوژن، چاهک پلیت و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی انجام شد.
یافته‌ها: یافته ها نشان داد عصاره اتانولی گیاه گل محمدی در مقایسه با مسواک و موم زنبور عسل، قطر هاله عدم رشد بیشتری در روش دیسک و چاهک بر روی باکتری ها و قارچ مورد مطالعه از خود نشان داد و اثر ضد قارچی آن نسبت به ضد باکتریایی آن بیشتر بود و عصاره این گیاه بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس اثر مهاری قوی تری نسبت به لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس داشته و در برخی موارد با اثر مهاری فلوراید 0.2 درصد تا حدودی برابر مشاهده شد. عصاره اتانولی گل محمدی با کمترین MIC بیشترین اثر مهارکنندگی رشد را بعد از آنتی بیوتیک و فلوراید 0.2 درصد از خود نشان داد.
نتیجه گیری: عصاره اتانولی گل محمدی اثر ضد میکروبی بالاتری داشته و با کمترین MICو MFC/MBC اثر مهارکنندگی و بازدارندگی بهتری بر روی پاتوژن های دهانی داشت.
متن کامل [PDF 557 kb]   (962 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1399/10/14 | پذیرش: 1399/11/15 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb