دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 79-71 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khorashadizadeh F, Rastegar M, Poorbarat S. Spiritual Health Indicators in Imam Ali's Speeches. North Khorasan University of Medical Sciences 2022; 14 (1) :71-79
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2568-fa.html
خراشادی زاده فاطمه، رستگار مرتضی، پوربرات سالار. شاخص‌های سلامت معنوی از منظر امام علی (ع). مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1401; 14 (1) :71-79

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2568-fa.html


1- استادیار، گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- استادیار، گروه معارف، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران ، rastgar@staff.nahad.ir.ac
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
چکيده:   (1447 مشاهده)
مقدمه: سلامت معنوی به عنوان بعد چهارم سلامت براساس زمینه‌های فرهنگی و مذهبی و اندیشمندان دینی هر جامعه‌ای تبیین می‌شود. لذا هدف این مطالعه تببین شاخص‌های سلامت معنوی از منظر امام علی ع می‌باشد.
روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی و از نوع تحلیل محتوی کیفی جهت دار می‌باشد که به گردآوری بخشی از سخنان ارزشمند امام علی (علیه السلام) از متون معتبر پرداخته و شاخص‌های سلامت معنوی از منظر امام علی (ع) را شامل می‌شود که در پنج محور سلامت معنوی در مطالعه خراشادی زاده و همکاران (1394) و ارجاعات تجربی سلامت معنوی بیان شده است. دراین مطالعه از متون دست اول و معتبر استفاده شده است. بدین معنی که با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی و براساس مطالعه خراشادی زاده و همکاران با استفاده از کلیدواژه‌های امام علی (علیه السلام)، در روایات به بازیابی سخنان امام علی) علیه السلام) پرداخته و ضمن مستندسازی، مورد بررسی قرار گرفته است.
یافته‌ها: امام علی (ع) ضمن توجه به اثر متقابل جسم و روح بر یکدیگر، بیانات ویژه‌ای داشته که در 5 محور خالق گرایی عاشقانه؛ عقلانیت دینی؛ تعادل روانی؛ وظیفه گرایی و آخرت نگری قابل ارزیابی است.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از پژوهش انجام شده در محورهای پنج گانه فوق نشان داد که سلامت معنوی در کلام امام علی (ع) تفاوت‌های اساسی با سلامت معنوی بر اساس دیگر فرهنگ‌ها دارد. لذا جامعه علوم پزشکی براساس کلام امیرالمؤمنین (ع)، برای دست-یابی به سلامت جسمی بیماران ضروری است به اثر متقابل جسم و روح توجه و به ارجاعات تجربی سلامت معنوی برای ارتقا و ارزیابی سلامت معنوی توجه ویژه داشته باشند.
متن کامل [PDF 483 kb]   (653 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1400/7/28 | پذیرش: 1400/12/1 | انتشار: 1401/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb