Ethics code: IR.NKUMS.REC.1402.063
Mohebali S, Motamedosanaye V, Molazadeh S, Zarghami Moghaddam P, Afshari-Safavi A. In vitro evaluation of the combined effect of different concentrations of the calcium hydroxide and ethanolic extract of Allium hirtifolium on the oral pathogen (Enterococcus faecalis). North Khorasan University of Medical Sciences 2024; 16 (3) :86-92
URL:
http://journal.nkums.ac.ir/article-1-3065-fa.html
محب علی شقایق، معتمدالصنایع وحیده، ملازاده سمانه، ضرغامی مقدم پرستو، افشاری صفوی علیرضا. بررسی آزمایشگاهی اثر ترکیبی غلظتهای مختلف کلسیم هیدروکساید و عصاره اتانولی گیاه موسیر (Allium hirtifolium) بر روی پاتوژن داخل دهانی (انتروکوکوس فکالیس). مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1403; 16 (3) :86-92
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-3065-fa.html
1- دانشجوی دکترای عمومی دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- استادیار دندانپزشکی ترمیمی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران ، motamedv871@yahoo.com
3- استادیار، دکترای بیوتکنولوژی دارویی، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
4- دکترای تخصصی میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
5- استادیار آمار زیستی، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
چکيده: (282 مشاهده)
مقدمه: یکی از موضوعهای مهم در درمان ریشه دندان، از بین بردن میکروارگانیسمهای موجود در کانال ریشه قبل از پرکردن آن است. هدف از این مطالعه، بررسی آزمایشگاهی اثر ترکیبی عصاره اتانولی گیاه موسیر (Allium hirtifolium) و کلسیم هیدروکساید بر ساختار بیوفیلمی باکتری انتروکوکوس فکالیس است.
روش کار: گیاه موسیر خشکشده با حلال اتانول عصارهگیری شد. سپس، غلظتهای تام و ترکیبی (mg/ml 20-40-50-60-80) از عصاره موسیر و کلسیم هیدروکساید تهیه شدند. اثر ضد باکتریایی این ترکیبات در کنار گروههای کنترل مثبت (آموکسیسیلین و کواموکسیکلاو) و گروه کنترل منفی (دیمتیلسولفوکساید) بر باکتری انتروکوکوس فکالیس با روشهای انتشار دیسک، چاهک پلیت و سنجش میزان بیوفیلم بررسی شد.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که در روش دیسک و چاهک، بیشترین اثر ضد باکتریایی بهترتیب مربوط به گروه کنترل مثبت، غلظت mg/ml 100 کلسیم هیدروکساید و غلظتهای ترکیبی mg/ml 20/80، 40/60 و 50/50 نسبت کلسیم هیدروکساید به موسیر است و غلظتهای ترکیبی دیگر اثر ضد باکتریایی نداشتند. درباره تشکیل بیوفیلم نتایج نشان داد که قدرت تشکیل بیوفیلم انتروکوکوس فکالیس بهترتیب در غلظتهایmg/ml 60، 80 و 100 از کلسیم هیدروکساید، ضعیف بوده و میزان آن در غلظتهای دیگر از ترکیبات متوسط ارزیابی شد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در روشهای دیسک و چاهک، عصاره اتانولی گیاه موسیر بهصورت تام و در ترکیب با نسبتهای پایین کلسیم هیدروکساید تأثیری بر مهار رشد باکتری انتروکوکوس فکالیس ندارد و کلسیم هیدروکساید در غلظت 100% بیشترین اثر ضد باکتریایی را از خود نشان میدهد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1403/1/29 | پذیرش: 1403/3/8 | انتشار: 1403/7/3