دوره 7، شماره 3 - ( 10-1394 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 655-645 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Feyzi P, Ahmadzadeh Sani T, Kamali H, Alesheikh P, Zarghami moghaddam P, Mohammadi A. Evaluation of qualitative and quantitative of antocyanines, carotenoids, flavonoids and antioxidant activity of methanol extract from aerial parts of Scutellaria pinnatifida A.Hamilt subsp alpina (Bornm) Rech.f. North Khorasan University of Medical Sciences 2016; 7 (3) :645-655
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-646-fa.html
فیضی پیمان، احمدزاده ثانی طوبی، کمالی حسین، آل شیخ پیمان، ضرغامی مقدم پرستو، محمدی آمنه. بررسی کیفی و کمی آنتوسیانین ها، کاروتنوئیدها، پلی فنلها، فلاونوئیدها و عملکرد آنتی اکسیدانی عصاره متانولی اندام هوایی گیاه دارویی Scutellaria pinnatifida A.Hamilt subsp alpina (Bornm) Rech.f ‌‌. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1394; 7 (3) :645-655

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-646-fa.html


1- ، Ameneh.mohamadi@yahoo.com
چکيده:   (5848 مشاهده)

زمینه و هدف: گیاه  Scutellaria pinnatifidaاز خانواده نعناعیان، یکی از گیاهان دارویی بومی ایران بوده که در طب سنتی به عنوان ضد درد و ضدالتهاب مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و انجام مطالعات فیتوشیمیایی اولیه بر روی این گیاه که بومی خراسان است، می باشد.

مواد و روش کار: در ابتدا عصاره متانولی اندام هوایی گیاه تهیه گردید، سپس حضور فلاونوئیدها، تاننها، ساپونینها، آنتوسیانینها و کاروتنوئیدها و میزان آنها سنجش شد و همچنین فعالیت آنتی­اکسیدانی به دو شیوه مهارکنندگی رادیکال آزاد و قدرت کاهندگی آهن بررسی گردید.

یافته ها: نتایج، حضور فلاونوئیدها و آنتوسیانیها و عدم حضور تاننها و ساپونینها را نشان داد که محتوای آنتوسیانین 13/0±65/7 و محتوای فلاونوئید 0115/0±86/10 میلی گرم بر گرم بافت خشک گیاه بود. درصد مهار رادیکال آزاد با افزایش غلظت افزایش یافته و بالاترین درصد مهار در غلظت mg/ml 32 با قدرت 4/85%، در مقایسه با BHT با قدرت 33/95 % و ویتامین C با قدرت 58/91% بود که اختلاف چشمگیری نداشت. در بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی به روش کاهندگی آهن (FRAP)، عصاره متانولی با 052/0±816/0 میلی مول یون فروس نسبت بهBHT از خاصیت آنتی اکسیدانی بالاتر و نسبت به ویتامین C از خاصیت آنتی اکسیدانی پایین تری برخوردار بود.

نتیجه گیری: عصاره متانولی سرشاخهScutellaria pinnatifida  دارای اثر آنتی اکسیدانی قابل توجهی می باشد. لذا توصیه می شود تحقیقات بیشتری در زمینه شناسایی ترکیبات اجزاء و ارزیابی قدرت آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف و خاصیت ضد سرطان گیاه انجام شود.

واژه های کلیدی: آنتی اکسیدان، فلاونوئید، آنتوسیانین، Scutellaria pinnatifida

متن کامل [PDF 307 kb]   (15173 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1394/10/6 | پذیرش: 1394/10/6 | انتشار: 1394/10/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb