دوره 8، شماره 4 - ( 12-1395 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 711-701 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Borhaninejad V, Nabvi S, Lotfalinezhad E, Amini F, Mansouri T. Relationship between Social participation and life satisfaction among older people . North Khorasan University of Medical Sciences 2017; 8 (4) :701-711
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1052-fa.html
برهانی نژاد وحیدرضا، نبوی سید حمید، لطفعلی نژاد الهام، امینی فاطمه، منصوری طاهره. رابطه مشارکت اجتماعی با رضایت از زندگی در سالمندان . مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1395; 8 (4) :701-711

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1052-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی کرمان
2- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
3- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران
4- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران ، mansoori87@yahoo.com
چکيده:   (5728 مشاهده)

زمینه و هدف: رضایت از زندگی در سالمندان می تواند تحت تاثیر متغیرهای متعدد از جمله مشارکت اجتماعی آنها باشد. این پژوهش با هدف تعیین رابطه مشارکت اجتماعی با رضایت از زندگی سالمندان شهر کرمان صورت گرفت.

مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود که در آن 200 نفر از سالمندان شهر کرمان به روش نمونه در دسترس مورد پرسشگری قرار گرفتند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مشارکت اجتماعی طرح بررسی سلامت جامعه کانادا و پرسشنامه رضایتمندی از زندگی LSI-Z استفاده گردید. برای آنالیز داده ها از شاخص­های توصیفی و نیز برای بررسی ارتباط متغیرها از آزمون های آماری همبستگی پیرسون، کای دو، تی تست و آنالیز واریانس یک طرفه در محیط نرم افزار SPSS17 استفاده گردید.

یافته ها: در بین گویه های مشارکت اجتماعی بیشترین میزان مربوط به شرکت در مراسمات مذهبی و کمترین مقدار مربوط به انجمن های حرفه ای و اجتماعی مانند شورای محله بود. در خصوص موانع مشارکت اجتماعی نیز بیشترین فراوانی مربوط به بیماری ها و وضعیت سلامتی (5/67%) بود. از طرفی بیش از نیمی از سالمندان مورد مطالعه از وضعیت رضایت از زندگی متوسطی برخوردار بودند (1/52%). همچنین بین مشارکت اجتماعی سالمندان مورد مطالعه با رضایت از زندگی رابطه معنی دار وجود داشت (003/0p= ).

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که مشارکت اجتماعی نقش مهمی در رضایت از زندگی سالمندان دارد. در نتیجه لزوم توجه به موانع ارتقاء مشارکت اجتماعی آنها از قبیل بیماری های دوران سالمندی توصیه می گردد.

متن کامل [PDF 251 kb]   (3325 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1395/12/23 | پذیرش: 1395/12/23 | انتشار: 1395/12/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb