دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 91 1391 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 654-649 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alidad M, Mohamadi Sani A, Tajali F. Evaluation of starter bacteria and lactobacillus casei effects onaflatoxin M1 in Yoghurt. North Khorasan University of Medical Sciences 2013; 4 (4) :649-654
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-180-fa.html
علیداد مرسا، محمدی ثانی علی، تجلی3 فائزه. تعیین تاثیراستارتر ماست وسویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی بر کاهش آفلاتوکسین M1 در ماست. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1391; 4 (4) :649-654

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-180-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه‌آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران
2- ، گروه‌علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران
3- گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی، مشهد، ایران
چکيده:   (4476 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: ماست یک فرآورده تخمیری است که به وسیله تخمیر لاکتیکی توسط باکتری‌های آغاز‌گر ماست بدست می‌آید. که در سراسر جهان مورد توجه می‌باشد و از طرفی آلودگی آن به آفلاتوکسین M1 می‌تواند بهداشت و سلامت مصرف‌کنندگان، خصوصاً افراد حساس نظیر اطفال و سالخوردگان را به خطر اندازد، لذا استفاده از روش‌های بیولوژیکی حذف آفلاتوکسین M1 یا توکسین-زدایی میکروبی بهترین راه حل برای حذف آفلاتوکسین M1 در شیر و فرآورده‌های لبنی محسوب می‌شود. در این تحقیق به تعیین تاثیر استارتر ماست و سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی بر کاهش آفلاتوکسین M1 در ماست پرداخته شده است. مواد و روش کار: شیر آلوده شده به آفلاتوکسین M1 در غلظت‌های (ppb) 05/0، 1/0، 5/0، 75/0 به منظور اثر حذف آفلاتوکسین M1 توسط استارترYC-280 و 431-L.casei در دمای 42 درجه سانتی‌گراد تلقیح شد. بعد از اینکوباسیون، ماست حاصله سانتریفوژ شد و سوپرناتانت بدست آمده برای تعیین غلظت آفلاتوکسین باقیمانده توسط روش الایزای رقابتی تعیین گردید و نتایج توسط نرم افزار آماری SPSS 16 تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد میانگین درصد حذف آفلاتوکسین M1 به ترتیب با استارتر YC-280 و 431- L. casei35/94 % و 15/94 % بود. نتیجه گیری: استارتر ماست و سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی می‌تواند به عنوان یک روش ایمن، بدون از دست رفتن ارزش تغذیه‌ای برای حذف آلودگی مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 535 kb]   (3144 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1393/10/13 | پذیرش: 1393/10/13 | انتشار: 1393/10/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb