زمینه و هدف: از آنجایی که دسترسی به اطلاعات بهداشتی جز اساسی ترین و ابتدایی ترین نیاز اطلاعاتی هر فردی در هر جامعه ای محسوب می شود، مهاجران خارجی برای دسترسی به اطلاعات سلامت با مشکلات فراوانی مواجه هستند. هدف از انجام پژوهش، بررسی نیازهای اطلاعاتی بهداشتی و موانع دسترسی در میان مهاجران خارجی در ایران است.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر، پیمایشی تحلیلی بوده و جامعه پژوهش را 384 نفر از مهاجران مجاز افغانی و عراقی تشکیل می دادند که به صورت نمونه گیری خوشه ای از 8 استان کشورمان انتخاب شداند. گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که به دو زبان فارسی و عربی تنظیم شد ، توزیع و برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که بین نیازهای اطلاعاتی بهداشتی مهاجران بر اساس عوامل فردی (بجز میزان تحصیلات و سابقه بیماری خاص) اختلاف معنی داری وجود نداشت. همچنین، "اطلاعات عمومی بهداشتی و سلامت" با میانگین 20/4 به عنوان مهم ترین نیاز اطلاعاتی بهداشتی و "خانواده، دوستان، اطرافیان و سایر مهاجران" با میانگین 83/3 به عنوان مهم ترین مجاری دسترسی به اطلاعات شناسایی شد.
نتیجه گیری: پژوهش حاضر نشان داد که آگاهی و اطلاعات بهداشتی و سلامتی مهاجران خارجی در کشورمان در سطح پایینی قرار دارد. شناخت و تامین نیازهای اطلاعاتی بهداشتی، از میان برداشتن موانع پیش روی آنها و ایجاد بستر مناسب برای ارتقای سواد سلامت توسط مسئولان و سیاستگذاران سلامت می تواند راهگشا باشد.
واژه های کلیدی: نیازهای اطلاعاتی بهداشتی، دسترسی به اطلاعات، مهاجران خارجی، افغانستان، عراق
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |