زمینه و هدف: هدف این مطالعه بررسی تاثیر شناخت درمانی با رویکرد ذهن آگاهی (MBCT) بر افسردگی و اضطراب دختران نوجوان دارای والدین طلاق گرفته شهر بجنورد بود.
مواد و روش کار: در این مطالعه که به صورت شبهآزمایشی با طرح پیشآزمون-پسآزمون با گروه کنترل انجام شد، جامعه پژوهش شامل 19 مدرسه راهنمایی به صورت خوشهای ابتدا 4 مدرسه راهنمایی سپس از بین دختران نوجوان دارای والدین طلاق گرفته در محدوده ی سنی 14-12 سال مشغول به تحصیل در این 4 مدرسه به صورت تصادفی50 نفر انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (25 نفر) و کنترل (25 نفر) جایگزین شدند. از مقیاس افسردگی هامیلتون و اضطراب اشپیل برگر برای جمعآوری اطلاعات استفاده شد. مراحل مداخله بر اساس دستورالعمل اجرای جلسات ذهنآگاهی کابات زین اجرا گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از روشهای آماری شامل آزمون کلموگروف– اسمیرنوف، آزمون تی مستقل، آزمون لوین و آزمون کواریانس و با استفاده از نرم افزارSPSS17 انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که شناخت درمانی با رویکرد ذهنآگاهی به طور معنیداری موجب کاهش نمرات افسردگی و اضطراب در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل گردیده است.
نتیجهگیری: شناختدرمانی مبتنی بر ذهنآگاهی بر میزان افسردگی و اضطراب در دختران نوجوان دارای والدین طلاق گرفته تاثیر دارد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |