دوره 8، شماره 4 - ( 12-1395 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 593-581 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrabkhani M, Nematy M, Movahed T, Ashofte Bargi S, Mortazavi S. Evaluation of the relationship between food patterns andearly childhood caries in 3-6 year-old children in Mashhad kindergartens . North Khorasan University of Medical Sciences 2017; 8 (4) :581-593
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1039-fa.html
مهرابخانی مریم، نعمتی محسن، موحد ترانه، آشفته برگی شمیم، مرتضوی سید ماجد. ارتباط الگوهای غذایی با پوسیدگی زودرس کودکی در کودکان 6-3 ساله مهدکودک های شهر مشهد . مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1395; 8 (4) :581-593

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1039-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
2- دانشگاه علوم پزشکی بابل ، shamim.ashofte@gmail.com
3- دانشگاه علوم پزشکی سمنان
چکيده:   (4302 مشاهده)

زمینه و هدف: تغذیه خوب با سلامت دهان و دندانها ارتباط نزدیکی دارد. تغذیه و الگوی تغذیه ای که علاوه بر تأمین نیازها، کمترین خاصیت پوسیدگی زایی را دارا باشد اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه بررسی الگوهای غذایی کودکان 3-6 ساله دارای پوسیدگی زودرس کودکی و بدون پوسیدگی در مهدکودک‌های شهر مشهد بود.

مواد و روش کار: وضعیت وجود یا عدم وجود پوسیدگی در دندانهای 200 کودک توسط معاینه ثبت شد. سپس از والدین خواسته شد تا پرسشنامه بسامد غذایی را تکمیل نمایند، پرسشنامه ها توسط نرم افزار مخصوص آنالیز شدند و الگوهای غذایی با استفاده از روش تحلیل عاملی تعیین شدند. آزمون های آماری رگرسیونی، تی مستقل و من ویتنی استفاده شدند و سطح معنی داری آزمون ها 05/0 بود.

یافته ها: دو الگوی غذایی پوسیدگی زا و غیر پوسیدگی زا بدست آمد. هر واحد افزایش در نمره الگوی غذایی پوسیدگی زا شانس ابتلا به پوسیدگی را 30 برابر کرد ( 003/0 =p) ولی الگوی غذایی غیر پوسیدگی زا ارتباطی با عدم بروز پوسیدگی نداشت.

دفعات مصرف مواد قندی و تنقلات و همچنین دریافت کل کربوهیدرات در گروه دارای پوسیدگی بیشتر بود (001/0>p). در حالی که دریافت چربی و ریزمغذی هایی مثل فولات و پتاسیم با گروه بدون پوسیدگی ارتباط بیشتری داشت (003/0p=)، (001/ 0p<).

نتیجه گیری: الگوی غذایی پوسیدگی زا، شانس ابتلا به پوسیدگی را افزایش می دهد ولی الگوی غذایی غیر پوسیدگی زا در کاهش شانس ابتلا به پوسیدگی اثر کمتری دارد

متن کامل [PDF 359 kb]   (3189 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1395/12/22 | پذیرش: 1395/12/22 | انتشار: 1395/12/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb