دوره 9، شماره 1 - ( 4-1396 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 119-109 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

keshavar Z, Abassi Z, Abbasi-Shavazi M, Ebadi A, alavi moghadam F, Salari E. Ethnic ,cultures and reproductive behaviour in North Khorasan . North Khorasan University of Medical Sciences 2017; 9 (1) :109-119
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1127-fa.html
کشاورز زهره، عباسی زهره، عباسی شوازی محمد جلال، عبادی عباس، علوی مقدم فروزان، سالاری الهه. قومیت، فرهنگ و رفتار باروری اقوام خراسان شمالی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1396; 9 (1) :109-119

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1127-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، z.keshavarz@sbmu.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- دانشگاه تهران
4- دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تهران
5- بیمارستان بنت الهدی خراسان شمالی
6- دانشگاه علوم پژشکی خراسان شمالی
چکيده:   (5185 مشاهده)

زمینه و هدف : قومیت و فرهنگ مراحل مختلف باروری و بارداری را به عنوان یک پدیده زیستی تحت تأثیرقرار می دهند. بدون دانش و درک ناکافی در مورد مشکلات زنان، سیاستهای جهت ارتقاء سلامت مادران عقیم خواهد ماند. لذا این مطالعه با هدف کنکاش در رسوم مربوط به زنان باردار اقوام مختلف خراسان شمالی انجام گردید.

مواد و روش کار: این مطالعه کیفی با شیوه قوم نگاری به روش مشاهده، مصاحبه فردی یا گروهی با سوالات باز بر روی زنان اقوام مختلف خراسان شمالی در رابطه با سنت ها ی مختلف مربوط به مراحل قبل از بارداری، بارداری و زایمان و مرحله پس از زایمان و مراقبت از نوزاد پس از پذیرش و شناسایی آگاهان و منابع اطلاعاتی شامل مادران باردار، همراهان مخصوصا مادران و مادر بزرگ ها به گردآوری داده ها می پردازد. مصاحبه و مشاهده تا زمان اشباع نتایج و تکرار انها ادامه یافت. شیوه ثبت داده ها به صورت یادداشت برداری انجام شد.

یافته ها: باور های فرهنگی اقوام به دلیل مدرنیته شدن زایمان و زایمان در بیمارستان و حضور ماماهای تحصیل کرده کمرنگ شده یا به فراموشی سپرده شده است ولی هنوز هم باورهای مفید که جنبه حمایتی و کمک کننده دارند مانند (حمایت عاطفی و روانی از مادر و نوزاد و یا استفاده از وضعیت های مناسب در زایمان در منزل)، باورهای منفی مانند (عدم تغدیه نوزاد با کلستروم جهت جلوگیری از زردی نوزادی و باورهای خنثی مانند (چله بریدن) در بین اقوام و مخصوصا افراد ساکن در روستاها دیده می شود.

نتیجه گیری: برای تغییر رفتار باروری، باید نگرش‌ها و عقاید مربوط به باروری شناسایی گردد و با اصلاح رفتارهای مربوط به باروری زنان و جهت ارتقاء سلامت آنان گام برداشت.

متن کامل [PDF 232 kb]   (4196 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1396/4/3 | پذیرش: 1396/4/3 | انتشار: 1396/4/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb