Hazavehei M, Dogonchi M, Ezati rastegar K, Gheysvandi E, Salimi N. The impact of educational interventions to increase
screening Pap smear: A systematic review
. North Khorasan University of Medical Sciences 2017; 9 (2) :203-218
URL:
http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1200-fa.html
هزاوه ای سید محمد مهدی، دوگونچی میترا، عزتی رستگار خدیجه، قیسوندی الهام، سلیمی نوشین. تاثیر مداخلات آموزشی در افزایش غربالگری پاپ اسمیر : یک مرور نظام مند. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. ۱۳۹۶; ۹ (۲) :۲۰۳-۲۱۸
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-۱-۱۲۰۰-fa.html
۱- دانشگاه علوم پزشکی همدان
۲- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، Dogonchi.mitra@yahoo.com
چکيده: (۵۱۶۰ مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان دهانه رحم دومین سرطان شایع در بین زنان است که پیشگیری از آن امری حیاتی است. این سرطان از طریق برنامه غربالگری پاپ اسمیر قابل پیشگیری است. جهت ترغیب زنان برای برنامه غربالگری می توان برنامه های آموزشی مناسب طراحی و اجرا نمود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخلات آموزشی مبتنی بر روش های آموزشی و آموزش با استفاده از تئوری ها و مدل های آموزش بهداشت انجام گردید.
مواد و روش کار: جستجوی الکترونیکی با استفاده از کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی از پایگاه های بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)، پایگاه اطلاعات علمی (SID)،PubMed ، Sciencedirec، Web of Science، Biomedcentral با استفاده از کلید واژه های سرطان سرویکس، غربالگری پاپ اسمیر، سرطان دهانه رحم، پیشگیری از سرطان دهانه رحم، آموزش، مداخله، مدل ها و تئوری های آموزش بهداشت از اول اسفند ماه 1394 تا پایان فروردین ماه 1395 انجام شد.
یافته ها: از میان مقالات مورد بررسی، در مجموع هفت مطالعه به صورت مداخله ای با استفاده از تئوری و مدل های آموزش بهداشت بود و پنج مطالعه، مداخلات آنها بدون استفاده از تئوری و مدل های آموزش بهداشت انجام شده بود.
نتیجه گیری: استفاده از روش های چندگانه و سطوح مختلف آموزشی و همچنین به کار بردن مدل ها و تئوری های آموزش و ارتقای سلامت تاثیرات موثری بر بهبود عملکردهای رفتاری افراد دارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1396/7/1 | پذیرش: 1396/7/1 | انتشار: 1396/7/1