Delshad A, Sabzevari S, Hashemi S A, Ghodratifard N, Taherpour M. Study on Contamination of Commonly consumed Raw Vegetables with transmitted Helminth Eggs and Parasitic Cysts in Bojnurd City, North Khorasan Province. North Khorasan University of Medical Sciences 2018; 10 (3) :48-51
URL:
http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1590-fa.html
دلشاد افشین، سبزواری صدف، هاشمی سیداحمد، قدرتی فرد نسرین، طاهرپور معصومه. بررسی شیوع آلودگی سبزیجات خام مصرفی به تخم و کیست انگل های منتقله از خاک در شهرستان بجنورد، استان خراسان شمالی در سال ۱۳۹۶. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. ۱۳۹۷; ۱۰ (۳) :۴۸-۵۱
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-۱-۱۵۹۰-fa.html
۱- معاونت بهداشتی، مرکز بهداشت استان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
۲- مرکز تحقیقات بیماریهای منتقله بوسیله ناقلین، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران ، sadafsabzevari@gmail.com
۳- مرکز تحقیقات بیماریهای منتقله بوسیله ناقلین، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
۴- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
چکيده: (۴۴۵۲ مشاهده)
مقدمه: بیماریهای انگلی یکی از مشکلات مهم بهداشتی در اکثر نقاط دنیا به خصوص کشورهای در حال توسعه مانند ایران میباشند. شیوع این بیماریها در مناطق گرمسیری یا نیمه گرمسیری بالاست که میزان آن در برخی نواحی تا 43 % میرسد. عدم آشنایی به اصول بهداشتی از عوامل مهم در اشاعه آلودگیهای انگلی است. بسیاری از انگلها قسمتی از سیر تکاملی خود را به صورت تخم یا کیست در محیط بیرون سپری میکنند و از طریق آب، خاک، مواد غذایی و یا تماس مستقیم به انسان منتقل شده و به سلامتی وی آسیب میرسانند. هدف این مطالعه تعیین سطح و نوع آلودگیهای انگلی در سبزیجات خوراکی مصرفی در شهرستان بجنورد و ارائه راهکارهای مناسب برای کنترل آلودگی در جامعه بوده است.
روش کار: در این پژوهش توصیفی، سبزیجات به دو نوع محلی و غیر محلی (وارداتی از سایر شهرها)تقسیم شده و در هر مرتبه، از هر نوع سبزی (تره، تربچه، پیازچه، شاهی، گشنیز و کاهو، بادرنجبویه، نعنا) 2 بار در هر ماه برداشت میشد و مدت زمان نمونه برداری(تابستان و زمستان) 6 ماه ( 1346 )بود. بررسی نمونه ها با روش فلوتاسیون (محلول سولفات روی) و سپس تهیه اسمیر و مشاهده با میکروسکوپ نوری بوده است.
یافته ها: هیچگونه آلودگی انگلی در سبزیجات مورد آزمایش مشاهده نشد.
نتیجه گیری: به نظر میرسد افزایش سطح دانش و بهبود شرایط بهداشتی و استفاده از روشهای نوین جمع آوری زباله، اصلاح سیستم فاضلاب و جلوگیری از تردد حیوانات به مزارع سبزیکاری از جمله عوامل مؤثر در کاهش شیوع بیماریهای انگلی میباشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1397/2/30 | پذیرش: 1397/5/3 | انتشار: 1397/10/1