Feyzi P, Haghbin A, Nazari A, Kasaian J, Hassani H. Evaluation of Cell Toxicity Effect and Capacity of Free Radical Inhibitory by Methanol Extract of Johreniopsis stricticaulis on MCF-7 Cell Line in Pre and Past Flowering Stages. North Khorasan University of Medical Sciences 2019; 11 (2) :107-112
URL:
http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1832-fa.html
فیضی پیمان، حق بین علی، نظری علی، کسائیان جمال، حسنی حسن. بررسی اثر سمیت سلولی و ظرفیت مهار کنندگی رادیکال آزاد توسط عصاره متانولی گیاه Johreniopsis stricticaulis بر روی رده سلولی MCF-7 در دو مرحله قبل و بعد از گلدهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1398; 11 (2) :107-112
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1832-fa.html
1- دانشجوی دکترای شیمی آلی، گروه شیمی، دانشگاه پیام نور مشهد، مشهد، ایران
2- استادیار، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
3- دکترای بیوتکنولوژی، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
4- استادیار، گروه شیمی، دانشگاه پیام نور تهران، تهران، ایران ، hassaniir@yahoo.com
چکيده: (3626 مشاهده)
مقدمه: گیاهان دارای گسترهای از ترکیبات فنلی هستند که از خواص آنتی اکسیدانی برخوردارند و این آنتی اکسیدانهای طبیعی با حفاظت از سلولها ابتلا به سرطان را کاهش میدهند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سمیت سلولی عصاره متانولی گیاه Johreniopsis stricticaulis بر روی رده سلولی MCF-7 میباشد. پژوهش حاضر، اولین مطالعه بر روی این گونه گیاهی می باشد
روش کار: گیاه Johreniopsis stricticaulis پس از جمع آوری، در مجاورت هوا خشک و پودر گردید. عصاره متانولی به روش خیساندن تهیه شد. فعالیت آنتی اکسیدانی با روش مهار رادیکال آزاد (DPPH) ، محتوای فنل کل با روش فولین-سیوکالتیو و ارزیابی اثر سمیت سلولی بر رده سلولی MCF-7 با روش MTT مورد سنجش قرار گرفت .
یافته ها: عصاره متانولی گیاه در مرحله قبل گلدهی از محتوای فنل بیشتری برخوردار بوده و این عصاره خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری را دارا بود. در بررسی خاصیت سمیت سلولی، اثر سمیت سلولی طی زمانهای مختلف 24 , 48 , 72 ساعته سنجیده شد; عصاره متانولی قبل گلدهی در تغییر روند رشد سلول تاثیری نداشته ولی عصاره گیاه در مرحله بعد از گلدهی با گذر زمان، بر روی رشد سلول تأثیر داشته و باعث عدم رشد آن شد( µg/ml300˃ ،5/5± 3/246، 1/6±1/ 234 IC50=).
نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که مرحله جمع آوری گیاه بر روی خصوصیات گیاه مؤثر است که این به دلیل نوع ترکیبات موجود در گیاه میباشد، به طوریکه با گذر گیاه از مرحله گلدهی، ممکن است تعدادی از ترکیبات از بین بروند. از طرفیبا توجه به اینکه گیاه اثر سمیت سلولی چندانی را بر روی این رده سلولی نداشت، لذا توصیه میشود که در بررسیهای آینده از رده های سلولی دیگر استفاده شود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1398/3/12 | پذیرش: 1398/5/26 | انتشار: 1398/7/13