Ethics code: IR.SBMU.nnftri.Rec.1396.146
Ashouri Mirsadegh N I, Kalantari N, Doai S, Rashhidkhani B. Comparison Of Food Groups Intake And Body Mass Index Among Healthy Children With ASD, A Case- Control Study. North Khorasan University of Medical Sciences 2019; 11 (3) :56-63
URL:
http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1897-fa.html
صادقی میرصادقی نرجس، کلانتری ناصر، دعایی سعید، رشید خانی بهرام. مقایسه دریافت گروه های غذایی و شاخص توده بدنی بین کودکان سالم و مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم ( ASD )، مطالعه مورد-شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1398; 11 (3) :56-63
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1897-fa.html
1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، narjes.ashoori@yahoo.com
2- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
چکيده: (3015 مشاهده)
مقدمه: انتخاب غذا در کودکان اوتیسم دچار اشکال بوده و کمبودهای تغذیهای در آنها دیده میشود. هدف از این مطالعه مقایسه شاخصهای تن سنجی و دریافت غذایی کودکان اوتیسمی با کودکان سالم بود.
روش کار: در این مطالعه مورد - شاهدی بسامد دریافت غذایی و شاخصهای تن سنجی برای 90 کودک اوتیسم و 9۳ کودک سالم 5 تا ۱2 ساله با استفاده از پرسشنامههای بسامد خوراک غذایی و اطلاعات عمومی جمع آوری گردید.
یافته ها: بررسی ها نشان داد تنها 2۳ درصد کودکان اوتیسم دارای نمایه توده بدن در محدوده نرمال بودند، درحالی که این میزان برای کودک سالم حدود ۶۳ درصد بود. کودکان اوتیسمی در سهک بالای مصرف برای غلات کامل و تصفیه شده، روغن جامد و مایع، قند ساده، عسل و مرباها، نوشابهها، اسنکها و دسرها و نمک و صدک پایین مصرف برای میوه و سبزیجات نسبت به کودک سالم قرار داشتند.
نتیجه گیری: نمایه توده بدن در کودکان اوتیسم با توجه به افزایش وزن در این کودکان باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین دریافت های غذایی کودک اوتیسم با کودک سالم متفاوت است و باید مورد بررسی قرار گیرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1397/4/2 | پذیرش: 1397/11/30 | انتشار: 1398/10/11