[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 40-46 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثر ضد باکتریایی عصاره های مختلف گیاه دارویی مرجانه . Arenaria hispanica L
سارا فیروزه ، پرستو ضرغامی مقدم ، آمنه محمدی ، اسما اسدنژاد ، مهسا طاهری بازخانه ، جمال کساییان ، پیمان آل شیخ
چکيده:   (261 مشاهده)
مقدمه: با افزایش مقاومت های ناشی از استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک های صناعی، یافتن داروهای جایگزین با خواص
ضدباکتریایی و کمترین عوارض جانبی ضروری است. هدف از این بررسی تاثیر نوع حلال های مختلف در استخراج مواد موثره ضد
باکتریایی گیاه و شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس Arenaria hispanica L. در استان خراسان شمالی می باشد.
روش کار: گیاه مرجانه ). Arenaria hispanica L ( پس از جمع آوری و خشک نمودن، توسط حلالهای مختلف به روش خیساندن
عصاره گیری گردید، اسانسگیری توسط دستگاه کلونجر انجام و ترکیبات اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف
سنج جرمی (GC/MS) gas chromatography -mass spectrometry مورد آنالیز قرار گرفت. بررسی خاصیت ضد باکتریایی
به روش دیسک دیفیوژن، چاهک و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی انجام شد.
یافتهها: عصاره های مورد آزمایش فقط بر روی باکتری های گرم مثبت تاثیر داشته و اثر مهاری عصاره متانولی بیشتر از سایرین بود.
اشرشیا کلی مقاوم ترین و باسیلوس سرئوس حساس ترین باکتری شناخته شدند و هیچگونه تفاوت آماری معنی داری در بین گروه
های مختلف مشاهده نشد ) 05 / 0 < P (. نتایج minimum inhibitory concentration (MIC)/ minimum bactericidal concentration (MBC) نشان داد که هیچ کدام از عصاره های تست شده قادر به مهار یا حذف باکتری های مورد آزمایش نبوده
و نیاز به غلظت های بالاتر می باشد. عمده ترین ترکیب در اسانس Nonadecane شناسایی شد.
نتیجه گیری: عصاره های مختلف در مقایسه با آنتی بیوتیک های تجاری اثر ضد باکتریایی کمتری داشته و در آنالیز نتایج GC/MS
نیز تعداد ترکیبات کمی شناسایی گردید.
واژه‌های کلیدی: Arenaria hispanica ضد باکتریایی اسانس عصاره
متن کامل [PDF 1810 kb]   (72 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1399/4/8 | پذیرش: 1399/4/8 | انتشار: 1399/4/8
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.NKUMS.REC.1396.384



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Firuzeh S, Zarghami Moghaddam P, Mohammadi A, Asad Nejad A, Taheri Bazkhaneh M, Kasaian J et al . Evaluation of Chemical Composition of Essential Oil and Antibacterial Effect of Different Extracts of Arenaria hispanica L. JNKUMS. 2020; 12 (1) :40-46
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2009-fa.html

فیروزه سارا، ضرغامی مقدم پرستو، محمدی آمنه، اسدنژاد اسما، طاهری بازخانه مهسا، کساییان جمال و همکاران.. بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثر ضد باکتریایی عصاره های مختلف گیاه دارویی مرجانه . Arenaria hispanica L. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1399; 12 (1) :40-46

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2009-fa.html



دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی Journal of North Khorasan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.22 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4205