[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 90 1390 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 35-42 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بین عوامل اجتماعی و روش‌های خورانش کودک با دریافت غذایی کودکان 3 تا 6 ساله
سعید دعائی1، ناصر کلانتری2، بهرام رشیدخانی3، مریم غلامعلی زاده *4، سارا طالقانی نژاد5، آیت رحمانی6
1- کارشناس ارشد تغذیه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
2- دانشیار تغذیه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- استادیار تغذیه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
4- دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
5- کارشناس مرکز خدمات مشاوره ای فرهنگ گستر نخبگان
6- کارشناسی ارشد بهداشت محیط، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
چکيده:   (1189 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: تغذیه در دوران کودکی از اهمیت فراوانی برخوردار است. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که روش‌های مورد استفاده والدین در تغذیه کودک نقش مهمی در دریافت غذایی کودک دارد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین عوامل اجتماعی و روش‌های خورانش غذا به کودک با دریافت غذایی کودک 3 تا 6 سال می‌باشد. مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی تحلیلی که در سال 1389 در شهر رشت انجام گرفت، 208 مادر دارای کودک 3 تا 6 سال از مهدکودک‌های این شهر به صورت تصادفی خوشه‌ای انتخاب و وارد مطالعه شدند. به مادران دو پرسشنامه اطلاعات عمومی و جامع روش‌های تغذیه کودک (CFPQ) داده شد. با استفاده از CFPQ روش‌های تغذیه کودک از 12 جنبه مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در مورد رژیم غذایی کودک نیز از پرسشنامه بسامد خوراک (FFQ) استفاده شد. در پایان قد و وزن مادران و کودکان شرکت کننده در مطالعه اندازه‌گیری شد. جهت آنالیز آماری از 16 SPSS و روش رگرسیون خطی چند طبقه‌ای استفاده گردید. یافته‌ها: بین سن، وضعیت تاهل و وضعیت اشتغال مادر، سطح تحصیلات والدین و سن و جنس کودک با دریافت غذایی کودک ارتباط معنی دار وجود داشت. همچنین استفاده مادر از روش‌های تشویق به تعادل و تنوع، استفاده از غذا به عنوان پاداش، مشارکت کودک در برنامه ریزی وعده‌های غذایی، نظارت بر مصرف میان وعده‌ها، الگوسازی، آموزش تغذیه، آزادی عمل کودک و محدود کردن مصرف غذا با هدف سلامتی کودک با دریافت کودک از گروه‌های غذایی ارتباط داشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عوامل اجتماعی و روش‌های تغذیه با دریافت غذایی کودکان مرتبط می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی: دریافت غذایی کودک، روش‌های خورانش کودک، عوامل اجتماعی
متن کامل [PDF 289 kb]   (281 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۱۵
* نشانی نویسنده مسئول: ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Doaee S, Kalantari N, Rashidkhani B, Gholamalizadeh M, Taleghani S, Rahmani A. Relation between social and demographic factors with feeding practices in 3-6 years old children . JNKUMS. 2011; 3 (2) :35-42
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-207-fa.html

دعائی سعید، کلانتری ناصر، رشیدخانی بهرام، غلامعلی زاده مریم، طالقانی نژاد سارا، رحمانی آیت. ارتباط بین عوامل اجتماعی و روش‌های خورانش کودک با دریافت غذایی کودکان 3 تا 6 ساله. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1390; 3 (2) :35-42

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-207-fa.html



دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 90 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی Journal of North Khorasan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.176 seconds with 807 queries by yektaweb 3600