[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 37-43 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیرمصرف آب چغندر و تمرین مقاومتی بر پروتئین واکنشگر C ، پروتئین کربونیل و لیپید هیدروپراکسید سرم در رت
فرح نامنی ، مرتضی تاجیک
چکيده:   (84 مشاهده)
مقدمه: چغندر یک ماده غذایی کاربردی در صنایع غذایی است ولی جایگاه آن در میان ورزشکاران به بخوبی مشخص نیست. این
مکمل طبیعی ممکن است در تقویت و کنترل عوامل ایمنی، پراکسیداسیون لیپیدی و کربونیله شدن پروتئین سلولی و مقابله با
شاخصهای اکسایشی مؤثر باشد. لذا هدف از این پژوهش بررسی اثرات یک دوره تمرین مقاومتی و مکمل یاری آب چغندر بر پروتئین
واکنشگر C ، لیپید هیدروپراکسید و پروتئین کربونیل در سرم رت های نربود.
روش کار: دراین مطالعه تجربی 48 رت نر ) 10 - 8 هفتهای( نژاد ویستار پس از آشنایی با محیط جدید به طور تصادفی در 4 گروه
( 12 تایی با وزن 20 ± 210 (: گروه دارونما، گروه تمرین مقاومتی، گروه مکمل، گروه تمرین مقاومتی+ مکمل قرار گرفتند. برنامه
تمرینی به مدت 8 هفته و هفتهای 4 جلسه انجام شد. پروتکل تمرینی با شدت ۷0 تا ۷۵ درصد وزن رت ها به صورت فزاینده تا هفته
هشتم طراحی شده بود. مکمل آب چغندر درگروه های مکمل و مکمل+ تمرین مقاومتی روزانه با دوز mg/kg/bw 8 به صورت گاواژ
دریافت میکردند. خونگیری بلافاصله پس از آخرین جلسه تمرینی و با شرایط مشابه انجام شد. ازآزمون تحلیل واریانس یک طرفه و
آزمون بونفرونی برای تعیین معناداری تغییرات استفاده شد ) 0۵ / 0 ≥ P .)
یافتهها: پس از 8 هفته در مقادیر پروتئین واکنشگر C و پروتئین کربونیل و لیپید هیدروپراکسید در گروههای مکمل و تمرین
مقاومتی+مکمل کاهش مشاهده شد. این کاهش در شاخصهای پروتئین واکنشگر C ( 0۵ / 0 = P (، پروتئین کربونیل ( 001 / 0 = P ( و
هیدروپراکسید لیپید ) 004 / 0 = P ( معنادار گزارش شد.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد سازگاری به پروتکل تمرین و مکمل یاری آب چغندر با اثرات آنتی اکسیدانی، موجب کاهش
پروتئین واکنشگر C ، پراکسیداسیون لیپیدی و کربونیله شدن پروتئینها شده است و برای بهبود سیسم ایمنی میتوان از این مکمل
استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: آب چغندر تمرین مقاومتی پروتئین واکنشگر C لیپید هیدروپراکسید پروتئین کربونیل
متن کامل [PDF 1371 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1399/7/27 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: .IAU.VIR.ARAMIN.REC.1397.010



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nameni F, Tajik M. The Effects of Resistance Training and Beet Water Supplementation On CRP, PC, LOOH in Male Rat. JNKUMS. 2020; 12 (2) :37-43
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2087-fa.html

نامنی فرح، تاجیک مرتضی. تاثیرمصرف آب چغندر و تمرین مقاومتی بر پروتئین واکنشگر C ، پروتئین کربونیل و لیپید هیدروپراکسید سرم در رت. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1399; 12 (2) :37-43

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2087-fa.html



دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی Journal of North Khorasan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4241