دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1399 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.NKUMS.REC.1398.064


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abrishami M R, Alesheikh P, Gharaei S, Norozi Khalili M, Saadat Khaje M, Zarghami Moghaddam P. Synergistic Effect of Methanolic Extracts of Rosmarinus Officinalis and Eugenia caryophyllata on Biofilm of Oral Pathogenic Bacteria. North Khorasan University of Medical Sciences 2020; 12 (3) :1-9
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2145-fa.html
ابریشمی محمدرضا، آل شیخ پیمان، قرائی ثمینه، نوروزی خلیلی مینا، سعادت خواجه مریم، ضرغامی مقدم پرستو. اثر سینرژیستی عصاره های متانولی دو گیاه دارویی رزماری(Rosmarinus officinalis)و میخک(Eugenia caryophyllata)بر ساختار بیوفیلمی حاصل از باکتری های پاتوژن دهانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1399; 12 (3) :1-9

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2145-fa.html


1- دانشجوی دکترای عمومی دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- دکتری تخصصی طب چینی، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
3- استادیار، گروه ترمیمی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
4- دکتری تخصصی پزشکی اجتماعی، گروه پزشکی اجتماعی و اخلاق، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
5- استادیار، گروه پریودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
6- دانشجوی دکتری تخصصی میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران ، parastoozarghami@yahoo.com
چکيده:   (2691 مشاهده)
مقدمه: پوسیدگی دندان یکی از بیماریهای مهم و هزینه بر در دنیا محسوب می شودکه علت اصلی آن تشکیل بیوفیلم توسط باکتری ها مختلفی میباشد. هدف ازاین پژوهش بررسی اثر سینرژیستی ضد باکتریایی دو گیاه رزماری و میخک بر بازدارندگی رشد و تشکیل بیوفیلم حاصل از باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوک سانگوئینیس میباشد.
روش کار: دو گیاه دارویی رزماری (Eugenia caryophyllata) و میخک (Rosmarinus officinalis) پس از جمع آوری و خشک نمودن، توسط حلال متانول به روش خیساندن عصاره گیری گردید و بررسی خاصیت ضدباکتریایی به روشهای دیسک دیفیوژن، چاهک پلیت و سنجش میزان تشکیل بیوفیلم انجام شد.
یافته ها: آنالیز نتایج در روش دیسک و چاهک نشان داد که غلظت100mg/ml میخک قویترین اثر ضدباکتریایی را در بین  غلظتهای مختلف از خود نشان داده و باکتری استرپتوکوکوس موتانس حساستر از استرپتوکوکوس سانگوئینیس مشاهده شد. نتایج سنجش میزان تشکیل بیوفیلم نیز نشان داد که فقط غلظت 100 و 80 mg/ml میخک قادر به مهار بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس بوده و هیچکدام از عصارهها قادر به حذف بیوفیلم حاصل از استرپتوکوکوس سانگوئینیس نشدند.
نتیجه گیری: غلظتmg/ml 100 گیاه میخک اثر ضدباکتریایی مشابه و یا بیشتری در مقایسه با دهانشویه کلرهگزیدین تجاری داشته و میتواند برای تحقیقات آتی جهت ساخت دهانشویه گیاهی مورد بررسی قرار گیرد.
متن کامل [PDF 468 kb]   (1378 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1399/3/7 | پذیرش: 1399/5/21 | انتشار: 1399/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb