دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 98-92 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.GUMS.REC.1399.003


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei Dahka S, BourBour F, Shahdoosti H, Nikjoo S, Gholamalizadeh M, Doaei S. A Review of the Latest Findings and Practical Recommendations on the Effective Nutrients in the Prevention of Coronavirus. North Khorasan University of Medical Sciences 2021; 13 (1) :92-98
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2297-fa.html
میرزائی دهکاء سمانه، بوربور فاطمه، شاه دوستی حسین، نیکجو شیما، غلامعلی زاده مریم، دعائی سعید. مروری بر آخرین یافته ها و توصیه های کاربردی در زمینه مواد مغذی مؤثر در بهبود سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1400; 13 (1) :92-98

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2297-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- گروه تغذیه بالینی و رژیم غذایی، دانشکده علوم تغذیه و فناوری غذایی، پژوهشگاه ملی تغذیه و فناوری غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
4- دانشجوی دکترای اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، مرکز تحقیقات علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
5- مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
6- مرکز تحقیقات بهداشت و محیط زیست، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران ، sdoaei@sbmu.ac.ir
چکيده:   (1847 مشاهده)
مقدمه: بیماری کرونا ویروس ۲۰۱۹ یک بیماری همه گیر است که با علایمی مانند علایم تنفسی، تب، گلو درد و خستگی همراه می‌باشد. این مقاله با هدف مروری بر آخرین یافته‌ها و توصیه‌های کاربردی در زمینه مواد مغذی مؤثر درمقابله با ویروس کرونا ارائه شده است.
روش کار: در این مقاله‌ی مروری، مقالاتی که در مورد تغذیه، سیستم ایمنی، عفونت ویروسی و کرونا ویروس‌ها متمرکز شده بودند با جستجوی بانکهای اطلاعاتی نظیر پابمد و اسکاپوس که از سال 1990 تا 2020 منشتر شدند، جمع آوری شده و مورد بررسی قرار گرفتند.. مقالات بدون چکیده انگلیسی از این مطالعه حذف گردیدند.
یافته‌ها: برخی از مواد مغذی شامل پروتئین رژیم غذایی، اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، ویتامین B1، ویتامین B6، ویتامین B12، ویتامین C، آهن، روی و سلنیم به طور فعال در عملکرد صحیح و تقویت سیستم ایمنی بدن انسان در برابر عفونت‌های ویروسی نقش دارند. مطالعات اندکی در مورد تأثیر فاکتورهای رژیم غذایی در پیشگیری از COVID-19 انجام شده است، اما مکمل برخی از مواد مغذی ممکن است در بهبود سیستم ایمنی و وضعیت سلامتی بیماران مبتلا به عفونت‌های ویروسی مؤثر باشد.
نتیجه گیری: پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و مکمل یاری با مواد مغذی مناسب ممکن است نقش مهمی در پیشگیری، درمان و مدیریت COVID-19 داشته باشد. با این حال، آزمایش‌های بالینی بیشتر برای تأیید این یافته‌ها و ارائه توصیه‌های قوی در برابر این بیماری همه گیر لازم می‌باشد.
متن کامل [PDF 598 kb]   (857 دریافت)    
نوع مطالعه: مقالات مروری | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1399/6/29 | پذیرش: 1399/9/25 | انتشار: 1400/3/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb