[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 50-43 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر عصاره الکلی ایرینجیوم برافزایش حساسیت به انسولین: با ارزیابی هایپرگلیسمی و دیس لیپیدمی در مدل حیوانی مقاومت به انسولین
رضا تقی پور، علی زارعی محمودآبادی ، زهره جنگروی، حمیدرضا جوادی ، محدثه راشدی ، سید ناصر موسوی ، محمد رئیس زاده
چکيده:   (113 مشاهده)
مقدمه: مقاومت به انسولین از عوارض شایع چاقی در جوامع است لذا درمان موثر و در دسترس برای این اختلال ضروری است هدف
Eryngium Billardieri) از مطالعه حاضر بررسی تاثیرعصاره گیاه دارویی ایرینجیوم ) بر مقاومت به انسولین درمدل حیوانی بود.
روش کار: 30 سر موش صحرایی مدل ویستار از مرکز پرورش حیوانات دانشگاه بقیه الله(عج) تهیه و بطور تصادفی به دو گروه کنترل
تقسیم شده و پس از تهیه نمونه خونی ، به ترتیب به مدت 13 هفته با رژیم غذایی نرمال و پرچرب تغذیه (N = و مورد( 24 (N = 6)
و انسولین سنجیده شد. سپس گروه مورد FBS,TG, ,OGTT ، شدند و در پایان مجددا نمونه خونی تهیه و میزان سرمی کلسترول
کنترل مثبت، ایرینجیوم ، پیوگلیتازون، و ایرینجیوم + پیوگلیتازون تقسیم و به مدت 4 هفته :(N = بصورت تصادفی به گروههای ( 6
mg/kg ایرینجیوم و ( 5 (mg/kg ، روزانه با ( 50 ) پیوگلیتازون بصورت گاواژ تیمار و در انتهای درمان مجددا نمونه سرمی تهیه و
فاکتورهای سرمی را با روشهای استاندارد آزمایشگاهی مورد سنجش قرار گرفت.
هم چنین میزان کلسترول ، قند ، تری .(P < یافتهها: تیمار با رژیم پرچرب وزن حیوانات را بطور معنی دار افزایش داد ( 0,0001
افزایش TYC و HOMA-IR اندیکسهای .(P < کاهش یافته بود ( 0,05 HDL-C گلیسرید و انسولین بطور معنی دار افزایش ولی
< و کاهش در سایر فاکتورها گردید( 0,01 HDL-C درمان حیوانات موجب افزایش معنی دار در میزان .(P < معنی دار نشان داد ( 0,05
P .(
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش بیانگر کاهش در میزان مقاومت به انسولین بوسیله عصاره ایرینجیوم است لذا احتمالا می توان
از آن بعنوان یک روش درمانی مکمل و یا جایگزین برای مقاومت به انسولین استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: مقاومت به انسولین، ایرینجیوم، انسولین، تری HOMA-IR، گلیسری
متن کامل [PDF 571 kb]   (58 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1400/10/4 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.BMSU.BAQ.REC.1398.061



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghipour R, Zaree Mahmoudabadi A, Jangravi Z, Javadi H, Rashedi Osqueei M, Mousavi N et al . Evaluation of the Effect of Erynjium Alcoholic Extract on Increasing Insulin Sensitivity: By Evaluating Hyperglycemia and Dyslipidemia in an Animal Model of Insulin Resistance. JNKUMS. 2021; 13 (3) :43-50
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2433-fa.html

تقی پور رضا، زارعی محمودآبادی علی، جنگروی زهره، جوادی حمیدرضا، راشدی محدثه، موسوی سید ناصر و همکاران.. بررسی تاثیر عصاره الکلی ایرینجیوم برافزایش حساسیت به انسولین: با ارزیابی هایپرگلیسمی و دیس لیپیدمی در مدل حیوانی مقاومت به انسولین. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1400; 13 (3) :50-43

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2433-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی Journal of North Khorasan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.23 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4374