دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 86-80 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Garmehi M. Risks, Limitations and the Need for Additional Measures Against Ransomware in the Health Information Technology Infrastructure. North Khorasan University of Medical Sciences 2022; 14 (1) :80-86
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2569-fa.html
گرمه مهران. مخاطرات، محدودیت‌ها و تمهیدات افزون در مقابله با باج افزارها در زیرساخت‌های فناوری اطلاعات حوزه سلامت. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1401; 14 (1) :80-86

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2569-fa.html


استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر و رئیس آزمایشگاه تخصصی آپا، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران ، m.garme@ub.ac.ir
چکيده:   (1135 مشاهده)
مقدمه: حتی قبل از پاندمی کووید 19 یکی از اهداف پرمنفعت برای مهاجمین پشت حملات باج‌افزاری، دست‌اندازی به استمرار خدمات در حوزه فناوری اطلاعات سلامت بود. در این پژوهش برای اولین بار ضمن معرفی، با تکیه بر آمار و مدل‌سازی نشان داده می‌شود که پیشگیری و مقابله با این حملات در زیرساخت‌های فناوری اطلاعات حوزه سلامت، دارای اهمیت مضاعف در قیاس با سایر حوزه‌ها بوده، تأثیر منفی متقابل داشته و در این حوزه نیاز به تمهیدات و اقداماتی متفاوت وجود دارد.
روش کار: ابتدا با اتکا بر مرور آمارهای حاصل از ارائه خدمات امدادی در حوزه مقابله با حملات باج‌افزاری در سطح کشور، پارامترهای اقتصادی حاصل بر مدل‌های موجود در فضای مساله نگاشت می‌شود. پس از آن با اعمال داده‌های حاصل از ارائه خدمات امدادی در حوزه مقابله با حملات باج‌افزاری در فضای بومی فناوری اطلاعات سلامت، در مدل ایجاد شده، تخمینی از برهم‌کنش مخاطرات ارائه می‌گردد.
یافته‌ها: تحلیل اقتصادی-آماری نتایج کمی حاصل از مدلسازی، تخمین و تحلیل روش‌مند آماری-اقتصادی داده‌ها گواه بر آن است که مخاطرات ناشی از باج افزارها در زیرساخت‌های حوزه سلامت می‌تواند تفاوت‌هایی بنیادین و تاثیری متقابل با آنچه در سایر حوزه‌های کاربرد فناوری اطلاعات وجود دارد، داشته باشند.
نتیجه گیری: با استدلال‌ها و نتایج عرضه شده در این پژوهش می‌توان نیاز به تمهیدات و تدابیر متفاوت در زمینه فناوری اطلاعات حوزه بهداشت و درمان را به اثبات رساند و لزوم سرمایه‌گذاری و اولویت‌بندی جدید برای تمهیدات و اقدامات حفاظتی در این عرصه را نمایان نمود.
متن کامل [PDF 464 kb]   (564 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1400/7/28 | پذیرش: 1400/12/1 | انتشار: 1401/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb