دوره 5، شماره 5 و S5 - ( ویژه نامه 92 دانشجویی 1392 )                   جلد 5 شماره 5 و S5 صفحات 1055-1049 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

MaddiNeshat M, Tabatabaeichehr M, LashkardoostH H, Foladi A. Evaluation of change in stages of diet and attitude toward nutrition in students of nursing and midwifery school of North Khorasan University of Medical Sciences in 2012. North Khorasan University of Medical Sciences 2014; 5 (5) :1049-1055
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-268-fa.html
مدی نشاط مریم، طباطبایی چهر محبوبه، لشکردوست حسین، فولادی علیرضا. بررسی مراحل تغییر رژیم غذایی و نگرش به تغذیه در دانشجویان دانشکده ی پرستاری-مامایی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال 1391. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1392; 5 (5) :1049-1055

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-268-fa.html


1- دانشکده پرستاری ومامایی ، دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی ودرمانی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی ودرمانی خراسان شمالی، بجنورد ، ایران
3- دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی ودرمانی خراسان شمالی، بجنورد ، ایران
4- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
چکيده:   (4512 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف :تغذیه نامناسب دانشجویان را در معرض خطر اضافه وزن یا چاقی قرار می دهد. با توجه به این که الگوی مراحل تغییر یک مدل جامع شناخته شده در زمینه رعایت رژیم غذایی است.لذا این مطالعه با هدف بررسی مراحل تغییر رژیم غذایی و نگرش به تغذیه در دانشجویان دانشکده ی پرستاری-مامایی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال 1391انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه تحلیلی مقطعی بر روی 300 نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری ومامایی سالهای اول تا چهارم شهر بجنورد انجام گردید. رفتارهای تغذیه ای دانشجویان با استفاده از پرسشنامه مدل مراحل تغییر در 6 حیطه همچنین با استفاده از مصاحبه توسط مصاحبه کنندگان آموزش دیده مورد ارزیابی قرارگرفت. تحلیل داده‎ها با نرم‎افزار SPSS19انجام شد. یافته ها:داده ها نشان می دهد 27% دانشجویان در مرحله پیش اندیشی، 42% در مرحله فعال ( اندیشیدن، مرحله تصمیم گیری، مرحله عمل، مرحله حفظ ونگهداری) و 17% در مرحله بازگشت قرار داشتند. بین جنس(045/0P=)، وضعیت تاهل(0.001P<)، شاخص توده بدنی(0.001P<)، رشته تحصیلی(033/0=P)و مراحل تغییر ارتباط معنا دار وجود دارد.از لحاظ نگرش به تغذیه ازمیانگین نمره (43/1 7/3)کسب شده است. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان می دهد وضعیت دانشجویان دانشکده پرستاری ومامایی بجنورد از نظر مراحل تغییر رفتار تغذیه ای مطلوب ونگرش به تغذیه درآنها مثبت می باشد. توجه به مشخصات دموگرافیک وسایر عواملی که موجب پیشرفت به مراحل تغییربالاتر و نگهداری می شونددر برنامه ریزی برای تصحیح الگوی رژیم غذایی وحفظ آن می تواند موثر باشد

متن کامل [PDF 597 kb]   (2200 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1393/11/18 | پذیرش: 1393/11/18 | انتشار: 1393/11/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb