Feyzi P, Mousavi Jajarmi S M, Besharati R, Salehi M. A Scientific Analysis of the Islamic Rules on the Uncleanliness of Dogs from the Perspective of Medical Parasitology. North Khorasan University of Medical Sciences 2024; 15 (4) :78-82
URL:
http://journal.nkums.ac.ir/article-1-2872-fa.html
1- مربی فلسفه، گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- استادیار فلسفه، گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
3- گروه پاتوبیولوژی و علوم آزمایشگاهی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
4- گروه انگل شناسی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، misssalehi@yahoo.com
چکيده: (15216 مشاهده)
مقدمه: سگ یکی از حیواناتی است که امروزه، علاوه بر گستره خدمات بیشتر و مهمتر آن، خواسته یا ناخواسته در برخی از خانهها وجود دارد. ازآنجاییکه نجاست سگ یکی از مباحث مهم فقهی است، در جامعه امروزی، اطلاع از حکم نجاست این حیوان ضرورت دارد. عدهای که حکم نجاست سگ را خلاف حقوق آن میدانند، با مسائل شرعی برخورد غیرتخصصی میکنند و تا جایی پیش میروند که در اصل بعضی از مسائل شرعی، شک میکنند. درحالیکه طبق روایات معصومین علیهم السلام، نجاست سگ صراحت دارد. بهلحاظ انگلشناسی پزشکی، این حیوان در انتقال بسیاری از بیماریهای انگلی، مثل کیست هیداتید و توکسوکارا، نقش بسیار مهمی دارد.
روش کار: پژوهش حاضر بهروش توصیفیتحلیلی، بر اساس دو بخش تدوین شده است. در بخش اول، نجاست سگ از نظر اکثر قاطع فقهای اسلامی و در بخش دوم، تأثیر سگ بر سلامت انسان از دیدگاه انگلشناسی پزشکی و اسلام بررسی شده است.
یافتهها: بر اساس علم انگلشناسی پزشکی و اسلام، سگ تأثیر بسیار زیادی در بیماریزایی در بدن انسان از طریق تماس با مدفوع و ادرار این حیوان دارد.
نتیجهگیری: بر اساس روایات دینی، نجاست سگ انکارناپذیر است. بسیاری از بیماریهای انگلی در انسان، مانند کیست هیداتید، توکسوکارا و...، از طریق مدفوع سگ به انسان منتقلشدنی است؛ بنابراین، نجاست سگ بهلحاظ احکام اسلامی و بهداشتی، درخور توجه است.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1402/3/5 | پذیرش: 1402/4/13 | انتشار: 1402/10/11