دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 934-925 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasiry Zarrin Ghabaee D, Khalatbary A, Rajabzade R, Abbaspour H, Kameli A. Relationship between food habits with body mass index (BMI) and fat distribution (WHR) in high school girls in Bojnurd. North Khorasan University of Medical Sciences 2015; 6 (4) :925-934
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-299-fa.html
نصیری زرین قبائی داود، خلعتبری علیرضا، رجب زاده رضوان، عباسپور هادی، کاملی احمد. ارتباط بین عادات غذایی با شاخص توده بدنی و نحوه توزیع چربی در دختران دبیرستانی شهر بجنورد. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1393; 6 (4) :925-934

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-299-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
چکيده:   (5318 مشاهده)

زمینه و هدف: چاقی مهمترین مشکل تغذیه ای- بهداشتی نوجوانان در کشورهای توسعه یافته بوده و نقش عادات غذایی و عوامل وابسته، در بروز بیماری های تغذیه ای غیر قابل انکار است. از طرفی افزایش وزن با نگرش منفی نسبت به خود مخصوصا در دوران نوجوانی همراه است. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط عادات غذایی با شاخص توده ی بدنی و نحوه توزیع چربی در دختران دبیرستانی شهر بجنورد انجام گرفت. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی (مقطعی)بر روی250دانش‌‌آموز دختر دبیرستانی در سال 1391 انجام شد. نمونه گیری به روش چند مرحله ای انجام شده و ابزارگردآوری داده ها برگه ثبت اطلاعات و پرسشنامه عادات غذایی بود.BMI(شاخص توده بدنی) و WHR(شاخص توده چربی)نیز به روش استاندارد اندازه گیری شد. اطلاعات توسط نرم افزار 16- spssمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: : نتایج نشان داد که شیوع چاقی و اضافه وزن، به ترتیب 2/3 و12 درصد بود. 43نفر (1/17درصد) از نمونه های چاق، چاقی شکمی داشتند. همبستگی مثبت و معنی داری بین BMI و WHRدیده شد.(0001/0p<)میانگین دریافت چربی و انرژی در افراد با اضافه وزن و افراد چاق در مقایسه با سایرین به مقدار معنی داری بیشتر بود(05/0P<). همچنین بین عادات غذایی با سطح تحصیلات و میزان درآمد والدین ارتباط معنی داری مشاهده شد.(05/0P<) نتیجه گیری: دریافت بالای چربی و انرژی از عوامل مرتبط با BMI و WHR دختران دبیرستانی بود. بر این اساس، گنجاندن برنامه های آموزشی تغذیه ای و ارائه الگوی صحیح مصرف مواد غذایی می تواند راهکارهای مناسبی جهت ارتقای سلامت جامعه باشد.

متن کامل [PDF 274 kb]   (3175 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1393/12/24 | پذیرش: 1393/12/24 | انتشار: 1393/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb