دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1404 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 40-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soroudi S, Jaafari M R, Arabi L. Lipid Nanoparticles for Genome Editing in Hypercholesterolemia. North Khorasan University of Medical Sciences 2025; 17 (1) :25-40
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-3161-fa.html
سرودی ستاره، جعفری محمودرضا، عربی لیلا. نانوذرات لیپیدی جهت ویرایش ژن در درمان هایپرکلسترولمی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1404; 17 (1) :25-40

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-3161-fa.html


1- دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- مرکز تحقیقات فناوری نانو، پژوهشکده فناوری دارویی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3- گروه نانوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، arabil@mums.ac.ir
چکيده:   (358 مشاهده)
مقدمه: هایپرلیپیدمی یک وضعیت پزشکی است که با سطح بالای چربی خون مشخص می‌شود و اغلب با افزایش خطر بیماری‌های قلبی _ عروقی همراه است. رویکردهای درمانی سنتی شامل اصلاح سبک زندگی، تغییر رژیم غذایی و دارودرمانی است. با این حال، برخی از بیماران نمی‌توانند به اهداف درمانی جهت کاهش LDL-C دست یابند. بنابراین، به درمان‌های جدید کاهنده‌ چربی خون با مکانیسم‌های جدید و عوارض جانبی کمتر نیاز است. ویرایش ژن، بیان ژن را تغییر می‌دهد و پتانسیل متحول کردن درمان بسیاری از بیماری‌ها را دارد. علی‌رغم وجود چندین رویکرد ویرایش ژن، سیستم CRISPR/Cas9 به دلیل کارایی بالا و سادگی نسبی به عنوان فناوری انتخابی توسعه یافته است. امروزه از این فناوری در بسیاری از زمینه‌‌ها برای غربالگری ژن‌های هدف و ژن‌درمانی استفاده می‌شود. با این حال، هنوز موانعی جهت کاربردهای بالینی  CRISPR-Cas9وجود دارد و یک سیستم انتقال ایمن و موثر برای حمل‌ونقل مورد نیاز است.
روش کار: موضوعات مقاله‌ با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی Google scholar، Scopus و PubMed تا نوامبر 2024 جمع‌آوری شده‌اند. عبارات جستجو شامل «Lipid nanoparticle»، «Hypercholesterolemia»، «Dyslipidemia»، «CRISPR/Cas9» و همه اصطلاحات مرتبط که در طول جستجوی اولیه یافته شد، است.
یافته‌ها: مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از نانوذره لیپیدی (LNP) به عنوان حامل، یک روش کارا و موثر جهت انتقال است. LNP، پایداری سیستم CRISPR-Cas9 را بهبود می‌بخشد و با توجه به مزایای آن، به یک حامل مطلوب تبدیل شده است.
نتیجه‌گیری: این مطالعه چشم‌اندازی از این فناوری امیدوارکننده و مروری بر آخرین پیشرفت‌های حاصل‌شده در جهت توسعه‌ درمان‌های دیسلیپیدمی ارائه می‌دهد.

 
متن کامل [PDF 1359 kb]   (75 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1403/9/4 | پذیرش: 1404/9/19 | انتشار: 1403/12/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb