دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 92 1392 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 598-593 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghani R, zarghi I, Hajijafari T, Falahnia M, Hosseni M. Investigation into level of iodine in market iodized salt in Kashan ,2010.. North Khorasan University of Medical Sciences 2013; 5 (3) :593-598
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-396-fa.html
دهقانی روح الله، زرقی ایران، حاجی جعفری3 طیبه، فلاح نیا مریم، حسینی رهقی مریم سادات. بررسی میزان ید نمک های یددار بازار کاشان در سال 1389. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1392; 5 (3) :593-598

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-396-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
2- ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکيده:   (4083 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: ید یکی از ریز مغذی های ضروری برای حیات است و کمبود آن از مهمترین عوامل تهدید کننده سلامت بشر می باشد. هدف ما از این پژوهش بررسی میزان ید در نمک های موجود در بازار شهرستان کاشان در شش ماهه ی دوم سال 1389 و مقایسه آن با استاندارد و ارائه پیشنهادات مناسب برای رفع مشکل احتمالی می باشد. مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی 13 مارک نمک یددار فروشگاه های شهرستان کاشان که در سطح کشور تولید و توزیع شده بود مورد بررسی قرار گرفت. میزان ید این نمونه ها با سه بار تکرار در آزمایشگاه شیمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با روش تیتراسیون براساس متد فارماکوپه بریتانیا اندازه گیری شد. یافته ها : از13 مارک نمک یددار موجود در بازار 8 مارک نمک (61.53 درصد) در محدوده قابل قبول(ppm50-30) بود و 5 مارک نمک (38.46 درصد) خارج از محدوده قابل قبول بود که همه نمونه های دارای ید خارج از محدوده قابل قبول در محدوده کمتر از حداقل قابل قبول (ppm30) بود و نمک یدداری با میزان ید بیشتر از حداکثر محدوده نبود. نتیجه گیری: یافته های حاصل از این پژوهش نشان می دهد، نمک های موجود در بازار حاوی میزان ید استاندارد نیستند. لذا با توجه به اهمیت این موضوع نظارت مستمر بر تولید و توزیع به موقع نمک های یددار ضروری می باشد.

متن کامل [PDF 414 kb]   (4034 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1394/1/8 | پذیرش: 1394/1/8 | انتشار: 1394/1/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb