دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 87 1387 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 40-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derakhshande H, Aman Allahi F. Evaluation of green tea consumption on level of blood cholesterol on rat. . North Khorasan University of Medical Sciences 2008; 1 (1) :33-40
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-428-fa.html
درخشنده حسن، امان اللهی فرجاد. بررسی اثرات عصاره آبی چای سبز بر سطح چربی خون در موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1387; 1 (1) :33-40

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-428-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، pharmacy-mashad@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکيده:   (4296 مشاهده)
مقدمه: گیاه چای سبز با نام علمی Camellia sciences از جمله گیاهان دارویی پر مصرف در آسیا است. تحقیقات اپیدمیولوژیک نشان داده اند که ترکیبات کاتشین مشتق شده از چای سبز دارای خاصیت کاهش دهندگی سطح کلسترول پلاسما و سرعت جذب آن در دستگاه گوراش هستند. هدف ار این مطالعه بررسی اثرات عصاره آبی چای سبز بر سطح چربی خون در رت می باشد.
روش کار: تعداد 32 سر رت ویستار با وزن 10±200گرم و سن 4-2 ماه در 4 گروه شامل A کنترل منفی، Bکنترل مثبت اسید نیکو تنیک، C درمان با عصاره آبی و D به عنوان پیشگیری با عصاره آبی تقسیم گردیدند . جهت ایجاد شرایط هیپر ایپید میک از غذای غنی شده با کلسترول 2%استفاده گردید . گروه Dاز ابتدا با عصاره و غذای غنی شده تغذیه شد. گروه های Bو C در پایان هفته ششم پس از افزایش معنی دار سطح چربی خون به ترتیب در معرض اسید نیکوتنیکmg/kg/day25و عصاره آبی قرار گرفتند. عصاره آبی چای سبز به روش عصاره گیری با آب اتیل استات و پس از حذف حلال، با غلظت mg/kg/day100 به روش گاواژ به حیوانات خورانده شد. سطوح کلسترول (ch)، تری گلیسیرید (TG) ، LDLc، HDLc و وزن حیوانات هر هفته اندازه گیری گردید. نتایج به صورت Mean±SEMنشان داده شد. اثر مصرف عصاره چای سبز بر سطح چربی خون به وسیله تست آماری AVONVAو Unpaired t-test مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. P<0.05به عنوان سطح معنی دار بودن داده ها در نظر گرفته شد.
نتایج: در گروه درمان (c) به ترتیب سطح Ch(3/33%-p<0.001) TG(7/40%-p<0.001LDLc(2,30% -p<0/001HDL(40% -p<0/001) کاهش یافت. همترازی داده ها در گروه D و میانگین تغییرات 10% (p<0/001) در سطوح مورد مطالعه نشان دهنده ثابت ماندن چربی خون بوده است. در گروه کنترل مصرف اسید نیکو تنیک باعث کاهش سطوح پلاسمایی مورد نظر شد (p<0/001). بررسی داده های وزن رت ها نشان دهنده کاهش 8% وزن گروه های در معرض عصاره بوده است (p<0/01).
نتیجه گیری: مقایسه بین گروه کنترل مثبت و گروه های درمان و پیشگیری نشان دهنده خاصیت آنتی هایپر لپیدمیک عصاره آبی چای سبز می باشد. بر اساس این مطالعه، مصرف روزانه چای سبز به صورت دم کرده در کنار رعایت یک رژیم غذایی مطلوب نقش بسزایی در کاهش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با سطح بالای چربی خون خواهد داشت.
 
متن کامل [PDF 765 kb]   (2175 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1394/1/8 | پذیرش: 1394/1/8 | انتشار: 1394/1/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb