دوره 2، شماره 2 و 3 - ( تابستان 89وپاییز89 1389 )                   جلد 2 شماره 2 و 3 صفحات 50-45 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naimabadi A, Mirzaie R, Yazdani A, Armat M, Betalbelouie M, Yarahmadi M. Microbiological study of traditional and juvenile fruit juices in confectionary and fruit juice units of Bojnourd in summer 2005 and 2006. North Khorasan University of Medical Sciences 2010; 2 (2 and 3) :45-50
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-446-fa.html
نعیم آبادی ابوالفضل، میرزایی رضا، یزدانی احمد، آرمات محمد رضا، بطالبلوئی میثم، یار احمدی مریم. بررسی میکروبی بستن یهای سنتی و آب میو ههای دست ساز در واحدهای صنفی قنادی و آب میوه فروشی شهر بجنورد در تابستان 86 و 87. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1389; 2 (2 و 3) :45-50

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-446-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
4- دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
5- ، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکيده:   (5263 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: بستنی سنتی محصول غذایی است که در فصول گرم سال به فراوانی توسط مراکز صنفی به طور معمول غیر بهداشتی تهیه و عرضه م یشود. این تحقیق با هدف تعیین فراوانی کلی فرم، استافیلوکوک ارئوس، اشرشیاکلی در نمونه های بستنی های سنتی و آبمیو ههای دست ساز شهر بجنورد و همچنین تعیین ارتباط بین میزان آلودگی و بهداشت فردی، بهداشت ساختمانی انجام گرفت. روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و به صورت مقطعی می باشد که در آن 20 مرکز تهیه و توزیع بستنی های سنتی غیر پاستوریزه و همچنین 8 مرکز آبمیوه فروشی های سنتی شهر بجنورد در تابستان سال 86 و 87 مورد مطالعه قرار گرفتند. داده های حاصل با استفاده از فرمول های آمار توصیفی و همچنین آزمو نهای من ویتنی تحلیل گردید. یافته ها: این پژوهش نشان داد که میزان آلودگی میکروبی در مرکز تهیه و توزیع بستنی های سنتی برای اشرشیاکلی 58 درصد،کلی فرم 95 درصد و استافیلوکوک ارئوس 80 درصد بود. بین میزان تحصیلات، نمره بهداشت فردی، نمره لوازم و نمره بهداشت ساختمانی با آلودگی میکروبی با کلی فرم در بستن یها تفاوت معنی دار مشاهده نگردید ( 28 / P=0 ). در مورد آبمیوه های مصرفی در سطح شهر مشخص شد که حدود 70 درصد نمونه ها آلوده به اشرشیاکلی و 94 درصد نمونه ها آلوده به کلی فرم و 90 درصد نمونه ها آلوده به استافیلوکوک بودند. نتیجه گیری: با توجه به میزان آلودگی موجود در بستنی ها و آبمیو هها ضروری است تا با ارتقاء شاخ صهای بهداشتی میزان آلودگی های موجود را کاهش داده و زمینه را برای تبدیل وضعیت تهیه و توزیع بستنی از سنتی به صنعتی را فراهم آورد.

متن کامل [PDF 296 kb]   (2117 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1394/1/8 | پذیرش: 1394/1/8 | انتشار: 1394/1/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb