دوره 7، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 367-357 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghadimipour R, Sedigh-Eteghad S, Chalangar R, Alipoor-yeganeh M, khadiri B, Afkari G. In Vitro antibacterial properties of aqueous extract of garlic against on common diarrhea causing bacteria. North Khorasan University of Medical Sciences 2015; 7 (2) :357-367
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-593-fa.html
قدیمی پور رحیم، صدیق اعتقاد سعید، چلنگر رقیه، علیپور یگانه مهدی، خدیری بابک، افکاری غلامرضا. اثرات ضد باکتریایی عصاره آبی سیر بر روی باکتری های شایع عامل اسهال درشرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1394; 7 (2) :357-367

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-593-fa.html


1- موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب غرب کشور،
2- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات اهواز
4- دانشگاه ارومیه
5- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکيده:   (4729 مشاهده)

زمینه و هدف: سیر با نام علمی Allium sativum، دارای اثرات ضد میکروبی طبیعی بوده و برای مقابله با عوامل عفونت زا استفاده می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر غلظت های مختلف عصاره آبی پودر سیر (AEGP) و عصاره آبی قرص سیر (AEGT) بر روی سه باکتری سالمونلا تیفی موریوم، شیگلا دیسانتریه و اشرشیا کولی در شرایط آزمایشگاهی (in vitro) می باشد. مواد و روش کار: در این مطالعه، عصاره های آبی سیر بر اساس روش Bakri و Douglas تهیه گردیدند. همچنین برای تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی(MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) این عصاره ها از روش استاندارد لوله ای (Standard Tube Test) استفاده شد. یافته ها: MIC دو عصاره AEGP و AEGT بر روی سالمونلا تیفی موریوم، شیگلا دیسانتریه و اشرشیا کولی به ترتیب 5/12، 5/12، mg/ml25/6 و 40، 40، mg/ml20 بدست آمد. MBC این عصاره ها بر روی سه باکتری مورد مطالعه به ترتیب 25، 25، mg/ml5/12 و 80، 80، mg/ml40 بود. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، در شرایط آزمایشگاهی اثر ممانعت کنندگی و فعالیت باکتری کشی AEGP بر روی هر سه باکتری تحت آزمایش بطور معنی داری بیشتر از AEGT می باشد )05/ 0 (P<. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره آبی سیر (AEG) بخصوص عصاره آبی حاصل از پودر سیر تازه، در شرایط آزمایشگاهی دارای اثرات ضد میکروبی قابل توجهی بر روی میکروارگانیسم های تحت آزمایش عامل اسهال بوده و پیشنهاد می شود جهت بررسی اثرات این عصاره در شرایط درون تنی (in vivo) و انجام ارزیابی های بالینی، مطالعات بیشتری صورت پذیرد

متن کامل [PDF 228 kb]   (4308 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1394/6/30 | پذیرش: 1394/6/30 | انتشار: 1394/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb