دوره 7، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 403-393 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi A, Ahmadzadeh Sani T, Kamali H, Alesheikh P, Feyzi P, Zarghami moghaddam P. Evaluation of phenolic compounds and the antibacterial effect of various extracts of aerial parts of scutellaria pinnatifida on typical food-born pathogens. North Khorasan University of Medical Sciences 2015; 7 (2) :393-403
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-596-fa.html
محمدی آمنه، احمدزاده ثانی طوبی، کمالی حسین، آل شیخ پیمان، فیضی پیمان، ضرغامی مقدم پرستو. بررسی ترکیبات فنلی و اثر ضد میکروبی عصاره های مختلف اندام هوایی گیاه دارویی Scutellaria pinnatifida بر روی پاتوژنهای شاخص مواد غذایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1394; 7 (2) :393-403

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-596-fa.html


1- مرکز تحقیقات فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
2- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
چکيده:   (4445 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه استفاده از عصاره های گیاهی برای درمان کمکی عفونتهای میکروبی، توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود معطوف کرده است . در این پژوهش اثرات عصاره های مختلف گیاه Scutellaria pinnatifida بر روی پاتوژن های شاخص مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفته است. Scutellaria pinnatifida گیاهی از جنس اسکوتلاریا ، خانواده نعناعیان و بومی خراسان می باشد. مواد و روش کار: پس از تهیه عصاره‌ متانولی، دی کلرومتانی و اتیل استاتی گیاه به روش ماسراسیون، حضور ترکیبات فنلی و اثر ضد میکروبی عصاره های حاصل از اندام هوایی Scutellaria pinnatifida به دو روش دیسک و چاهک در باکتریهای گرم مثبت و منفی بررسی گردید. یافته ها: باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با بالاترین هاله عدم رشد به عنوان حساس ترین باکتری در دو روش دیسک (24 میلیمتر) و چاهک (24 میلیمتر) مشاهده گردید. در حالیکه اثر قابل ملاحظه ای بر روی باکتری های گرم منفی نداشت. در این مطالعه عصاره متانولی دارای بالاترین میزان ترکیبات فنلی می‌باشد. یافته ها نشانگر این است که در اندام هوایی گیاه، عصاره اتیل استاتی نسبت به سایر عصاره ها بیشترین اثر را داشت و عصاره دی کلرومتانی کمترین اثر را نشان داد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که هاله عدم رشد به دست آمده در اندام هوایی این گیاه بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس در مقایسه با نمونه کنترل مثبت جنتامایسین قابل توجه بوده و تاثیر تقریبا مشابهی با جنتامایسین بر روی حذف باکتریهای گرم مثبت نشان داد.

متن کامل [PDF 291 kb]   (3086 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1394/6/30 | پذیرش: 1394/6/30 | انتشار: 1394/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb