دوره 4، شماره 1 - ( بهار 91 1391 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 118-113 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bibak B, Khakshor A, Kamali H, Ahmadzadeh Ghavidel R, , Aminimoghadamfarouj N. Evaluation of antibacterial properties, phytochemical contents and antioxidant capacities of leaf and stem barks of Uvaria Grandiflora Roxb. North Khorasan University of Medical Sciences 2012; 4 (1) :113-118
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-62-fa.html
بیباک بهرام، خاکشور علی، کمالی حسین، احمد زاده قویدل ریحانه، امینی مقدم فاروج نوشین. بررسی خواص ضداکسیدانی و ضد میکروبی و انجام مطالعات فیتوشیمیایی اولیه بر روی یک گونه نادر گیاهی از خانواده آنوناسه. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1391; 4 (1) :113-118

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-62-fa.html


1- مرکز تحقیقات ایمنی فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
3- ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، ایران
چکيده:   (4342 مشاهده)

چکیده زﻣﻴﻨﻪ و ﻫﺪف: امروزه استفاده از فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی در یافتن ترکیبات نوین با خواص ضد میکروبی و ضد اکسیدانی مورد توجه می باشد. با نظر به این موضوع در اﻳـﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌـﻪ اﺛﺮات ضد میکروبی و ضد اکسیدانی گیاه دارویی اواریا گراندی فلورا ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ‌اند. مواد و روش کار: اﺛﺮ ضد میکروبی فراکسیون های هگزانی، کلروفرمی و اتانولی گیاه اواریا گرندی فلورا ﺑﺎ ﺑﻪﻛﺎرﮔﻴﺮی روشDisc Diffusion ﻣﻮرد ارزﻳﺎﺑﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. همچنین در اﻳـﻦ مطالعه از روش DPPH assay ﺟﻬـﺖ سنجش ظرفیت مهارکنندگی رادیکال آزاد فراکسیون های مختلف بهره گرفته شد و جهت ﻛﻨﺘـﺮل و ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ و تکمیل مطالعات آزمون فیتوشیمیایی مقدماتی انجام پذیرفت. ﻳﺎﻓﺘﻪﻫﺎ: ﻧﺘﺎﻳﺞ اﻳﻦ ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ جزء های اتانولی پوست ساقه و برگ گیاه اواریا گرندی فلورا دارای بیشترین درصد پلی فنول و فلاوونوئید می باشند. همچنین این دو جزء در غلظت disc/mg 2 دارای بالاترین خصلت مهاری علیه باسیلوس سرئوس و استاف ارئوس می باشند. این فراکسیون ها در میان تمامی نمونه های تست شده در غلظت µg/ml 100 بالاترین درصد فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد به ترتیب با مقادیر %32/95 و % 38/86 از خود نشان دادند. نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان داد که ترکیبات پلی فنولی و فلاونوئیدی در گیاه اوریا گراندی فلورا نقش عمده ای را بر عهده دارند که این امر مطالعات بیشتری جهت جداسازی و خالص سازی ترکیبات موثره این گیاه را می طلبد.

متن کامل [PDF 188 kb]   (971 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1393/10/10 | پذیرش: 1393/10/10 | انتشار: 1393/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb