چکیده زﻣﻴﻨﻪ و ﻫﺪف: امروزه استفاده از فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی در یافتن ترکیبات نوین با خواص ضد میکروبی و ضد اکسیدانی مورد توجه می باشد. با نظر به این موضوع در اﻳـﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌـﻪ اﺛﺮات ضد میکروبی و ضد اکسیدانی گیاه دارویی اواریا گراندی فلورا ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪاند. مواد و روش کار: اﺛﺮ ضد میکروبی فراکسیون های هگزانی، کلروفرمی و اتانولی گیاه اواریا گرندی فلورا ﺑﺎ ﺑﻪﻛﺎرﮔﻴﺮی روشDisc Diffusion ﻣﻮرد ارزﻳﺎﺑﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. همچنین در اﻳـﻦ مطالعه از روش DPPH assay ﺟﻬـﺖ سنجش ظرفیت مهارکنندگی رادیکال آزاد فراکسیون های مختلف بهره گرفته شد و جهت ﻛﻨﺘـﺮل و ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ و تکمیل مطالعات آزمون فیتوشیمیایی مقدماتی انجام پذیرفت. ﻳﺎﻓﺘﻪﻫﺎ: ﻧﺘﺎﻳﺞ اﻳﻦ ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ جزء های اتانولی پوست ساقه و برگ گیاه اواریا گرندی فلورا دارای بیشترین درصد پلی فنول و فلاوونوئید می باشند. همچنین این دو جزء در غلظت disc/mg 2 دارای بالاترین خصلت مهاری علیه باسیلوس سرئوس و استاف ارئوس می باشند. این فراکسیون ها در میان تمامی نمونه های تست شده در غلظت µg/ml 100 بالاترین درصد فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد به ترتیب با مقادیر %32/95 و % 38/86 از خود نشان دادند. نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان داد که ترکیبات پلی فنولی و فلاونوئیدی در گیاه اوریا گراندی فلورا نقش عمده ای را بر عهده دارند که این امر مطالعات بیشتری جهت جداسازی و خالص سازی ترکیبات موثره این گیاه را می طلبد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |