دوره ۷، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )                   جلد ۷ شماره ۳ صفحات ۵۸۴-۵۷۳ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini Z, Behrooz M, Houshyar-rad A, Askari otaghvari S, Asadi H, Nematy M. The relationship between fruit and vegetable consumption and Multiple Sclerosis:A case –control study. North Khorasan University of Medical Sciences 2016; 7 (3) :573-584
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-638-fa.html
حسینی زهره، بهروز مریم، هوشیارراد آناهیتا، عسکری اطاقوری سهیلا، اسعدی حمیده، نعمتی محسن. رابطه ی بین مصرف میوه و سبزی و بیماری مالتیپل اسکلروزیس: یک مطالعه مورد- شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. ۱۳۹۴; ۷ (۳) :۵۷۳-۵۸۴

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-۱-۶۳۸-fa.html


۱- ، NematyM@mums.ac.ir
چکيده:   (۵۸۹۷ مشاهده)

زمینه و هدف: آسیب اکسیداتیو در بیماری مالتیپل اسکلروزیس در سطح وسیعی اتفاق می افتد و ماده ی سفید مغز در مقابل این آسیب ها بسیار حساس می باشد. به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی میوه ها و سبزی ها و مطالعات محدود موجود در این زمینه این مطالعه در شهر تهران برای بررسی ارتباط میوه و سبزی با خطر بیماری صورت گرفت.

مواد و روش کار: اطلاعات 68 بیمار مالتیپل اسکلروزیس و 140 نفر شاهد از طریق مصاحبه بدست آمد. دریافت غذایی با استفاده از پرسشنامه ی بسامد خوراک نیمه کمی معتبر ارزیابی شد. آزمون رگرسیون برای محاسبه نسبت شانس (OR) و 95% فاصله ی اطمینان (CI) مورد استفاده قرار گرفت.

یافته ها: ارتباط معکوس بین مصرف گروه میوه و خطر مالتیپل اسکلروزیس مشاهده شد ( 4/0= OR و 75/0-22/0 = 95%CI، 004 /0P value=) که در مدل چند متغیر معنی دار نشد. بعد از تعدیل عوامل مخدوش گر و میزان انرژی دریافتی، مصرف گروه سبزی با کاهش خطر مالتیپل اسکلروزیس ارتباط معنی داری داشت (34/0=OR و 65/0-15/0= 95%CI ،002/0P =) در میوه ها ارتباط معکوس معنی داری بین مصرف هندوانه و کشمش و گیلاس با مالتیپل اسکلروزیس مشاهده شد (001/0P< ) و در سبزی ها ارتباط معکوس معنی داری بین دریافت گوجه فرنگی، کاهو و پیاز دیده شد و این ارتباط در مدل چند متغیری تنها برای گوجه فرنگی معنی دار ماند (03/0p=).

نتیجه گیری: یافته های این مطالعه پیشنهاد می کند که مصرف بیشتر میوه و سبزی ممکن است با کاهش خطر بیماری مالتیپل اسکلروزیس ارتباط داشته باشد.

واژه های کلیدی: مطالعه ی مورد شاهدی، میوه و سبزی، مالتیپل اسکلروزیس

متن کامل [PDF 243 kb]   (۲۷۸۵ دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1394/10/5 | پذیرش: 1394/10/5 | انتشار: 1394/10/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb