دوره 8، شماره 1 - ( 4-1395 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 146-135 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohseni-Takalloo S, Hosseini-Esfahani F, Mirmiran P, Azizi F. Serum lipid levels in adolescents and its association With type of fatty acids intake. North Khorasan University of Medical Sciences 2016; 8 (1) :135-146
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-795-fa.html
محسنی تکلو سحر، حسینی اصفهانی2 فیروزه، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. سطح لیپیدهای سرمی در نوجوانان و ارتباط آن با نوع اسیدهای چرب دریافتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1395; 8 (1) :135-146

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-795-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی بم
2- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی
3- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکيده:   (4366 مشاهده)

زمینه و هدف: میزان و نوع اسیدهای چرب دریافتی در دوران نوجوانی یکی از عوامل موثر بر دیس‌لیپیدمی در دوران بزرگسالی است. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی میزان غلظت لیپیدها و لیپوپروتئین‌های سرمی در نوجوانان تهرانی و ارتباط آن با میزان و نوع چربی‌های دریافتی بود.

مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی 717 نوجوان 10 تا 19 ساله از مرحله چهارم مطالعه قند و لیپید تهران شرکت داده شدند. دریافت‌های معمول غذایی با استفاده از پرسشنامه روا و پایای بسامد مصرف خوراک ارزیابی گردید. به منظور اندازگیری غلظت لیپیدهای سرمی از تمامی شرکت کنندگان در حالت ناشتا یک نمونه خون سیاهرگی اخذ گردید.

یافته‌ها: غلظت تری‌گلیسرید سرمی بطور معنی‌داری در پسران بالاتر از دختران بود (5/90 در برابر 0/79 میلی‌گرم در دسی‌لیتر، 005/0=P). پس از تعدیل اثر متغیر سن، در پسران و دختران با افزایش دریافت اسیدهای چرب پوفا در چارک‌ها غلظت تری‌گلیسرید سرمی بطور معنی‌داری کاهش یافت (به ترتیب0/6 و 2/23 میلی‌گرم در دسی‌لیتر، 05/0>P). همچنین در پسران با افزایش دریافت اسیدهای چرب پوفا و در دختران با کاهش دریافت اسیدهای چرب اشباع افزایش معنی‌داری در غلظت سرمی HDL-C (به ترتیب 0/4 و 4/3 میلی‌گرم در دسی‌لیتر، 05/0>P) مشاهده گردید. سایر اجزای پروفایل لیپیدی سرم در دختران و پسران با درصد انرژی دریافتی از کل چربی و انواع اسیدهای چرب رابطه معنی‌داری را نشان ندادند.

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که درصد انرژی دریافتی از انواع اسیدهای چرب و کل چربی مهمترین عامل موثر بر سطح لیپیدها و لیپوپروتئین‌های سرمی نیست و نقش سایر عوامل نیز باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

واژه های کلیدی: پروفایل لیپیدی، چربی رژیم غذایی، کلسترول، اسیدهای چرب

متن کامل [PDF 267 kb]   (1204 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1395/4/9 | پذیرش: 1395/4/9 | انتشار: 1395/4/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb