زمینه و هدف: تاثیر استرس بر آکنه هنوز چالش برانگیز است و برخی مطالعات این فرضیه را انکار می کنند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین استرس و آکنه در دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر بجنورد انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه از نوع مقطعی تحلیلی می باشد که 200 دانش آموز دختر دبیرستانی (100 نفر دارای آکنه و 100 نفر بدون آکنه ) به شیوه تصادفی در این مطالعه شرکت نمودند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه استاندارد استرس هری بود. تشخیص داشتن آکنه یا نداشتن آکنه توسط متخصص پوست به صورت بالینی انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و آزمون مجذور کای با استفاده از نرم افزار آماری SPSS21 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: 167 نفر(5/83 %) از دختران مورد بررسی دچار استرس بودند و 33 نفر (5/16 %) از آنها از نظر استرس در شرایط نرمال قرار داشتند .میانگین استرس در گروه اکنه 80/24±71/155 و در گروه کنترل 70/23±75/155به دست آمد و آزمون آماری نشان داد که میانگین استرس در دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشتند (991/0=p). نسبت افراد دچار تنش در گروه اکنه 82 % و در گروه کنترل 85 % بود و دو گروه از این نظر تفاوت معنی داری نداشتند (586/0=p)
نتیجه گیری: در این پژوهش سطح استرس در هر دو آکنه و کنترل بالا بود اما ارتباط آماری معنی داری بین سطح استرس و شدت آکنه نشان داده نشد. لذا پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.
واژه های کلیدی: آکنه، استرس، دختران نوجوان
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |