زمینه و هدف: مراقبت های عصبی- تکاملی طیف وسیعی از مداخلاتی است که برای کاهش استرس محیطی و بهبود شرایط نگهداری نوزادان نارس انجام می پذیرد. هدف این مطالعه ارزیابی مراقبت های تکاملی بر مبنای مدل سه قسمتی شامل ساختار، فرایند و پیامد بود.
مواد و روش کار: این مطالعه به صورت مقطعی و با شرکت 390 پرستار و 200 نوزاد پره ترم بستری از 27 بیمارستان دارای NICU سطح سه شهر تهران به صورت در دسترس انجام پذیرفت. داده ها توسط ابزار معتبر و پایا شامل چک لیست ساختار، پرسشنامه فرایند ارایه مراقبت ها و چک لیست پیامد شامل طول بستری، زمان شروع تغذیه دهانی و تفاوت وزن نوزادان گردآوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزارSPSS21 انجام گردید.
یافته ها: میانگین نمره کیفیت ساختار 06/43%، فرایند ارایه مراقبت 29/72%، و زمان شروع تغذیه دهانی 28/5 روز، تفاوت وزن 80/408 گرم و طول مدت بستری 49/11 روز بود. از پنچ حیطه فرایند مراقبت ها، بین کیفیت "مراقبت های حسی" و "مراقبت های روزانه" با هر سه شاخص و بین کیفیت "مراقبت های خانواده" با دو پیامد تفاوت وزن و شروع تغذیه دهانی و بین "کیفیت مدیریتی" و "مراقبت های خواب و درد" فقط با شاخص تفاوت وزن همبستگی (05/0 P≤) دیده شد.
نتیجه گیری: فرایند ارایه مراقبت های تکاملی و بخصوص ساختار ارایه این مراقبت ها نیازمند توجه بیشتر است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |