دوره 8، شماره 2 - ( 8-1395 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 320-313 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eidy M, Kolahdouzan K, Movassaghi R, Mogaddam N. A Comparison of preoperative Dexamethasone and Pethidine in the prevention of post-operative operative shivering in patients undergoing simple urologic surgery. North Khorasan University of Medical Sciences 2016; 8 (2) :313-320
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-902-fa.html
عیدی محمود، کلاهدوزان خسرو، موثقی رضا، مقدم امین نیر. مقایسه تاثیر پتیدین با دگزامتازون در پیشگیری از لرز بعد از عمل در جراحی‌های ساده ارولوژیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1395; 8 (2) :313-320

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-902-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، kkolahdouzan@yahoo.com
چکيده:   (4256 مشاهده)

زمینه و اهداف: لرز بعد از بیهوشی، عارضه شایعی است که با افزایش مصرف اکسیژن بدن می‌تواند باعث بروز مشکلاتی نظیر افزایش فشار داخل چشمی و جمجمه‌ای و درد پس از عمل گردد. هدف از این مطالعه مقایسه اثربخشی دگزامتازون و پتیدین برای پیشگیری از لرز پس از عمل، در جراحی‌های ساده ارولوژیک می باشد.

مواد و روش کار: این مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 120 بیمار مذکر کاندید عمل جراحی ساده ارولوژیک تحت بیهوشی انجام گرفت. بیماران بطور تصادفی به دو گروه دگزامتازون (گروه D) و پتیدین (گروه P) تقسیم شدند. بعد از تزریق میدازولام، لیدوکائین و فنتانیل به عنوان پره‌مد، پتیدینmg 25 و دگزامتازون mg8 وریدی به ترتیب به بیماران گروهP  و D تجویز ‌گردید و سپس القای بیهوشی به صورت یکسان انجام گردید. علائم حیاتی بیماران بعد از اینتوباسیون تا ورود به ریکاوری در فواصل تعیین شده ثبت گردید. همچنین میزان بروز و شدت لرز بیماران در ریکاوری بررسی شد.

یافته‌ها: بین بیماران دو گروه از نظر سن و وزن و میانگین مدت عمل تفاوت معنی‌داری وجود نداشت. بروز لرز در گروه دگزامتازون 9(15%) و در گروه پتیدین 26 مورد (3/44%) بود که تفاوت موجود معنی‌دار بود. (00/0 P=)

نتیجه‌گیری: پتیدین و دگزامتازون در پیشگیری از لرز پس از عمل جراحی مؤثر و اثر دگزامتازون بهتر از پتیدین است با توجه به عدم وجود عوارض همودینامیک و کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل می‌توان از تجویز دگزامتازون پیش از القای بیهوشی به عنوان جایگزینی برای تجویز پتیدین مخصوصاً در بیماران دچار عدم ثبات همودینامیک استفاده کرد.

متن کامل [PDF 286 kb]   (2306 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1395/8/9 | پذیرش: 1395/8/9 | انتشار: 1395/8/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb