زمینه و هدف: گردشگری سلامت یکی از اشکال گردشگری است که سالهاست بین جوامع رواج داشته است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی عوامل موثر بر ارتقاء گردشگری سلامت در مشهد از منظر گردشگران خارجی و مدیران می باشد.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و با روش توصیفی-پیمایشی انجام شد. محدودهی مورد مطالعه کلان شهر مشهد در بازهی زمانی سال 94 و 95 بوده و جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان در سازمان های مرتبط بوده است که به شیوه تمام شماری 50 نفر از متولیان امر انتخاب شدند و همچنین 384 نفر از گردشگران خارجی به صورت تصادفی ساده مورد پرسش قرار گرفتند. پرسشنامه در دو گروه برای مدیران و گردشگران خارجی طراحی شد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 22 و از آزمونهای تی تک نمونه و زوجی استفاده شد، همچنین میانگین ± انحراف معیار کل در ابعاد 6 گانهی مدل الماس پورتر در وضع موجود و میزان اثرگذاری سنجیده شده است.
یافته ها: مدیران و کارشناسان وضع موجود مشهد در راستای گردشگری سلامت را بالاتر از حد متوسط ارزیابی نمودند (میانگین 36/3)، حال آنکه گردشگران تنها وضع دو متغیر دولت (11/3) و فرهنگ (37/3) را بالاتر از حد متوسط ارزیابی نمودند و میانگین کل 85/2 پایین تر از حد متوسط ارزیابی شد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که عوامل فرهنگی از وضعیت مطلوب و اثرگذاری بالایی از دیدگاه گردشگران خارجی و مدیران برخوردار بود. همچنین حمایت های دولت در ارائه ی خدمات ویزا و اقامت برای گردشگران معیاری مهم در انتخاب مقصد شناسایی شد. در مجموع پیشنهاد شد که متولیان امر در جهت ارتقای تکریم ارباب رجوع و همچنین ارائهی قیمتهای رقابتپذیر گام بردارند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |