دوره 8، شماره 3 - ( 10-1395 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 506-497 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norouzi R, Dalimi A, Forozandeh moghadam M, Ghaffarifar F. Effectiveness of spiramycin for treatment of experimental toxoplasmosis in rats by the Real-time NASBA method. North Khorasan University of Medical Sciences 2016; 8 (3) :497-506
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-960-fa.html
نوروزی رقیه، دلیمی اصل عبدالحسین، فروزنده مقدم مهدی، غفاری فر فاطمه. اثر بخشی اسپیرامایسین جهت درمان توکسوپلاسموزیس تجربی در رت با استفاده از روش Real-time NASBA. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1395; 8 (3) :497-506

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-960-fa.html


1- دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز ، r.norouzi@tabrizu.ac.ir
2- دانشگاه تربیت مدرس
چکيده:   (4685 مشاهده)

زمینه و هدف: توکسوپلاسموزیس یکی از بیماری های مهم انگلی می باشد که عوارض غیر قابل جبران در نوزادان به دنیا آمده از مادرانی که در طی دوران بارداری آلوده شده اند و افراد ایمنوساپرس بوجود می آورد. روش های درمانی مشخصی برای توکسوپلاسموزیس ارائه شده است؛ اما آسیب های جنینی بوجود می آورد. بنابراین امروزه استفاده از ماکرولید اسپیرامایسین به عنوان یکی از گزینه های درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعه حاضر با هدف راه اندازی روش Real-time NASBA جهت تشخیص توکسوپلاسموزیس تجربی انجام گرفته است.

مواد و روش کار: در این مطالعه تجربی، رت ها در سه گروه 15تایی یعنی تحت درمان با اسپیرامایسین mgkg 400 حدود یک گرم سه بار در روز، پریمتامین-سولفادیازین (به عنوان کنترل داروئی)  mgkg150 یکبار در روز و گروه شاهد تقسیم شدند. 24 ساعت بعد از آلوده سازی رت ها با انگل توکسوپلاسما گوندی، درمان شروع شد و به مدت یک هفته ادامه یافت. خون رت ها به وسیله روش Real-time NASBA قبل و بعد از درمان و یک هفته بعد از قطع دارو از نظر وجود انگل زنده و اثر بخشی داروی مذکور بررسی شد.

یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که داروی اسپیرامایسین توانست 5 روز بعد از آلوده شدن رت­ها به طور کامل انگل­ها را از بین برد و تمام منحنی ها را خطی سازد. 

نتیجه گیری: اسپیرامایسین اثر درمانی خوبی در از بین بردن انگل توکسوپلاسما گوندی در خون رت ها دارد و در زنان باردار استفاده شود.

متن کامل [PDF 270 kb]   (3513 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1395/10/19 | پذیرش: 1395/10/19 | انتشار: 1395/10/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb