Mardaniyan Ghahfarrokhi M, Ali Zadeh A A, Habibi Abdul H. Orexin-A and Glucose Serum in Inactive Overweight Men: Investigation the Effect of Acute Aerobic Exercise Training Following Four Different Diets. North Khorasan University of Medical Sciences 2018; 10 (2) :94-101
URL:
http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1526-fa.html
مردانیان قهفرخی مجید، علی زاده علی اکبر، حبیبی عبدالحمید. اورکسینA و گلوکز سرمی در مردان غیر فعال دارای اضافه وزن: ارزیابی تاثیر فعالیت هوازی حاد به دنبال مصرف چهار رژیم غذایی متفاوت. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1397; 10 (2) :94-101
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1526-fa.html
1- کارشناس ارشد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، majid.mardaniyan@gmail.com
2- استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
3- استاد گروه فیزیولوژی ورزشی،دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکيده: (4285 مشاهده)
مقدمه: مشخص شده است که سطوح اورکسینA با سطوح گلوکز خون رابطه معکوسی دارد. فعالیت ورزشی و رژیم غذایی از تنظیم کنندههای اصلی سطوح اورکسینA در گردش خون میباشند. بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر فعالیت هوازی حاد به دنبال مصرف رژیمهای غذایی مختلف بر سطوح سرمی اورکسینA و گلوکز در مردان دارای اضافه وزن میباشد.
روش کار: در این مطالعه نیمهتجربی با طرح متقاطع و یک سو کور، 10 مرد دارای اضافه وزن (سن 1/6±23 و شاخص توده بدنی 47/0±26/29)، به عنوان آزمودنی در چهار جلسه با یک هفته فاصله به آزمایشگاه فیزیولوژی ورزشی مراجعه کردند. در هر جلسه دو ساعت پس از مصرف یکی از رژیمهای غذایی معمولی، پرکربوهیدرات، پرپروتئین و پرچرب، آزمودنیها 30 دقیقه فعالیت هوازی بر روی تردمیل با شدت 60-70% ضربان قلب بیشینه را انجام دادند. در هر جلسه نمونههای خونی در حالت ناشتا، دو ساعت پس از مصرف رژیم غذایی (قبل از ورزش) و پس از ورزش از آزمودنیها گرفته شد.
یافتهها: سطوح سرمی اورکسینA پس از فعالیت هوازی به دنبال رژیم غذایی پرکربوهیدرات و پرپروتئین نسبت به رژیم غذایی پرچرب افزایش معنیداری نشان داد (به ترتیب 019/0= P و 033/0= P). همچنین تفاوت معنیداری در سطوح سرمی گلوکز پس از فعالیت هوازی به دنبال چهار نوع رژیم غذایی متفاوت مشاهده نشد (072/0= P).
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد در مردان دارای اضافه وزن، دریافت کالری بویژه از رژیم غذایی پرچرب موجب کاهش سطوح سرمی اورکسین A میشود. بعلاوه فعالیت هوازی به دنبال مصرف رژیم غذایی پرچرب تغییری در سطوح سرمی اورکسین Aایجاد نکرد. همچنین تفاوتی در سطوح گلوکز در نتیجه مقایسه چهار جلسه یافت نشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1396/11/26 | پذیرش: 1397/3/29 | انتشار: 1397/7/7