چکیده زمینه و هدف: به دلیل عوارض ناخواسته آنتی اکسیدانها و آنتی میکروبهای مصنوعی، این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانی و برخی خواص آنتی باکتریایی عصارههای مختلف اندام هوایی گیاه اویار سلام گونه ی Cyperus longus را مورد بررسی قرار می دهد. مواد و روش کار: عصارههای هگزانی، دیکلرومتانی و متانولی اندام هوایی گیاه Cyperus longus به روش خیساندن تهیه و فعالیت آنتی باکتریایی عصارهها به روش انتشار در آگار توسط دیسکبررسی شد. ظرفیت آنتی اکسیدان عصارهها به روش DPPH مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج آن به صورت IC50 بیان گردید. اندازهگیری محتوای فنل کل عصارهها با استفاده از معرف فولین سیو- کالچو و اندازهگیری محتوای فلاونوئید کل عصارهها بر اساس روش کلریمتری آلومینیوم کلراید انجام شد. اندازه گیری میزان آنتوسیانین نیز به روش Mita صورت گرفت. یافتهها: عصاره متانولی و هگزانی اندام هوایی در غلظت mg/disc3 دارای خاصیت مهاری ضعیفی علیه باسیلوس سرئوس میباشد. IC50 عصارههای متانولی، دیکلرومتانی و هگزانی به ترتیب 529/1±071/10، 206/0±756/8 و 457/6±551/29 میلی گرم بر میلی لیتر، میزان فنول های تام به ترتیب 66/56، 14 و 11 میلی گرم در گرم عصارهها و همچنین میزان فلاوونوئیدهای موجود نیز به ترتیب 22، 15/84 و 9/51 میلی گرم در گرم عصارهها حاصل شد. میزان آنتو سیانین موجود در یک گرم نمونه خشک شده ی اندام هوایی اویارسلام 11 میلی گرم بدست آمد. نتیجه گیری: نتایج آزمایشات ضد باکتریایی نشان داد عصارههای این گیاه بر باکتری های گرم منفی تاثیر نداشته اما بر باکتری های گرم مثبت موثر بودهاست. همه ی عصارهها دارای اثر آنتی اکسیدانت در آزمون DPPH بوده و از بین آنها عصارههای دی-کلرومتانی و هگزانی به ترتیب بیشترین و کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان دادند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |