دوره 6، شماره 1 - ( بهار 93 1393 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 167-161 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, Kazemi tabar K, Asili J, Kamali H. Study of the antioxidant and antibacterial activity in methanolic, dichloromethan and hexane extracts of aerial parts of Cyperus longos. North Khorasan University of Medical Sciences 2014; 6 (1) :161-167
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-329-fa.html
محمدی مهسا، کاظمی تبار سید کمال، اصیلی جواد، کمالی حسین. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی عصاره های متانولی، دی کلرومتانی و هگزانی اندام هوایی گونه (Cyperus longus). مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1393; 6 (1) :161-167

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-329-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی،
چکيده:   (5514 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: به دلیل عوارض ناخواسته آنتی اکسیدان‌ها و آنتی میکروب‌های مصنوعی، این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانی و برخی خواص آنتی باکتریایی عصاره‌های مختلف اندام هوایی گیاه اویار سلام گونه ی Cyperus longus را مورد بررسی قرار می دهد. مواد و روش کار: عصاره‌های هگزانی، دی‌کلرومتانی و متانولی اندام هوایی گیاه Cyperus longus به روش خیساندن تهیه و فعالیت آنتی باکتریایی عصاره‌ها به روش انتشار در آگار توسط دیسک‌بررسی شد. ظرفیت آنتی اکسیدان عصاره‌ها به روش DPPH مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج آن به صورت IC50 بیان گردید. اندازه‌گیری محتوای فنل کل عصاره‌ها با استفاده از معرف فولین سیو- کالچو و اندازه‌گیری محتوای فلاونوئید کل عصاره‌ها بر اساس روش کلریمتری آلومینیوم کلراید انجام شد. اندازه گیری میزان آنتوسیانین نیز به روش Mita صورت گرفت. یافته‌ها: عصاره متانولی و هگزانی اندام هوایی در غلظت mg/disc3 دارای خاصیت مهاری ضعیفی علیه باسیلوس سرئوس می‌باشد. IC50 عصاره‌های متانولی، دی‌کلرومتانی و هگزانی به ترتیب 529/1±071/10، 206/0±756/8 و 457/6±551/29 میلی گرم بر میلی لیتر، میزان فنول های تام به ترتیب 66/56، 14 و 11 میلی گرم در گرم عصاره‌ها و همچنین میزان فلاوونوئیدهای موجود نیز به ترتیب 22، 15/84 و 9/51 میلی گرم در گرم عصاره‌ها حاصل شد. میزان آنتو سیانین موجود در یک گرم نمونه خشک شده ی اندام هوایی اویارسلام 11 میلی گرم بدست آمد. نتیجه گیری: نتایج آزمایشات ضد باکتریایی نشان داد عصاره‌های این گیاه بر باکتری های گرم منفی تاثیر نداشته اما بر باکتری های گرم مثبت موثر بوده‌است. همه ی عصاره‌ها دارای اثر آنتی اکسیدانت در آزمون DPPH بوده و از بین آنها عصاره‌های دی-کلرومتانی و هگزانی به ترتیب بیشترین و کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان دادند.

متن کامل [PDF 225 kb]   (4619 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1393/12/25 | پذیرش: 1393/12/25 | انتشار: 1393/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb