چکیده زمینه و هدف: با صنعتی شدن کشورها، آلودگی صوتی به صورت یک مسئله جدی در محیط کار بروز کرده است. از آنجاکه برخی از عفونت ها و آلودگی های محیطی ناشی از باکتری اشرشیاکلی بوده لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آلودگی های صوتی تک فرکانس بر روی رشد باکتری اشرشیاکلی (E-Coli) انجام گرفت. مواد و روش کار: برای تولید امواج صوتی به طراحی و ساخت یک تقویت کننده صوت که قادر به تولید فرکانس های 8 گانه است، پرداخته شد. مراکز فرکانسی شامل فرکانس های 5/63، 125، 250، 500، 1000، 2000، 4000 و 8000 هرتز هستند. محدودهی شدت صوت نیز 30 دسی بل در نظر گرفته شد. هر بار تعداد ده محیط کشت E-Coli، بررسی شدند. محیط های کشت به دو دسته پنج تایی تقسیم و یکی از دسته ها در حضور امواج صوتی (گروه تجربی) و دسته دیگر بدون امواج صوتی (گروه شاهد) در انکوباتور با شرایط یکسان قرار گرفتند. باکتری ها در دمای 37 درجه به مدت 24 ساعت انکوبه شدند. بعد از آن کلنی باکتری ها شمارش شدند. نتایج گروه شاهد و تجربی توسط آزمون تی مستقل و با استفاده از نرم افزار MATLAB2011 مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: نتایج کشت باکتری ها نشان می دهد که در فرکانس های 5/63 ، 1000، 2000 و 4000 هرتز میزان رشد باکتری ها افزایش معناداری یافته (05/0 p<) به گونه ای که با افزایش فرکانس میزان رشد باکتری ها نیز افزایش بیشتری داشته است. در فرکانس 8000 هرتز بر خلاف چهار فرکانس قبل کاهش رشد باکتری ها معنادار بوده است (05/0p<). در سایر مراکز فرکانسی (125 (055/0p=)، 250 (081/0p=)، 500 (074/0p=)) تغییرات رشد باکتری ها از الگوی خاصی پیروی نکرده و نتایج معناداری در میزان رشد باکتری ها مشاهده نشد. نتیجه گیری: این مطالعه نشان میدهد که آلودگی های صوتی تک فرکانس در مراکز هشت گانه فرکانسی بر روی رشد باکتریها موثر بوده و تاثیرات آن در محدوده ی حساسیت گوش افزایش می یابد لذا این محدوده می تواند بستر مناسبی برای رشد باکتری ها را فراهم آورد و کنترل این فرکانس های صوتی در محیط های صنعتی پیشنهاد می شود
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |