دوره 9، شماره 3 - ( 10-1396 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 344-336 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami Bahnemiri M, Kavosi Hajiabadi M, Tohidi F, Taravati A, Esmaeili A H. Investigation of Antioxidant and Antihemolytic Activities of Leaf Hydroalcoholic Extracts of Haussknechtia elymatica. North Khorasan University of Medical Sciences 2017; 9 (3) :336-344
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1283-fa.html
غلامی بهنمیری مهدی، کاووسی جاجی آبادی معصومه، توحیدی فاطمه، طراوتی علی، اسماعیلی امیر حسین. بررسی فعالیت های آنتی اکسیدانی و آنتی همولیتیک عصاره الکلی برگ گیاه کرفس سفید ( Haussknechtia Elymatica ). مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1396; 9 (3) :336-344

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1283-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بیوشیمی-بیوفیزیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
2- کارشناس ارشد، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران
3- استادیار، گروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
4- استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
چکيده:   (5166 مشاهده)
مقدمه: اثرات زیان بخش رادیکالهای آزاد بر بدن را میتوان با یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها کاهش داد. در این تحقیق برای اولین بار فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی همولیتیکی برگ گیاه کرفس سفید، یکی از گونه های خانواده چتریان، مطالعه گردید.
روش کار: نمونه ها از مناطق کوهستانی شهرستان یاسوج جمع آوری شدند. عصاره اتانولی برگ با روش خیساندن تهیه گردید. ترکیبات فیتوشیمیایی با دستگاه GC/MS سنجیده شد. محتوای ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی عصاره به ترتیب با روشهای فولین-سیوکالتئو و رنگ سنجی اندازه گیری شدند. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره با روش های (FRAP: Ferric Reducing Antioxidant Power )به دام اندازی رادیکالهای آزاد 2،2 -دی فنیل- 1 -پیکریل هیدرازیل ( DPPH ) و نیتریک اکساید و همچنین فعالیت آنتی همولیتیکی آن در برابر H2O2 در محیط برون تن ارزیابی شدند.
یافته ها: آنالیز عصاره اتانولی برگ با دستگاه GC/MS نشان داد که آسارون با 49،40 درصد مهمترین ترکیب سازنده فنولیک این گیاه میباشد. از طرفی، میزان ترکیبات فنولی عصاره mg/g 5,0 ± 6,39 بیشتر از ترکیبات فلاونوئیدی ( 1 / 1 ± 3 / 17 میلی گرم کوئرستین بر گرم عصاره) آن بود. میزان IC50 عصاره در مهار رادیکال DPPH و نیتریک اکساید به ترتیب، μg/mL 19/62 و μg/mL, 90/223 بود. فعالیت آنتی اکسیدانی تام و در نتیجه قدرت احیاءکنندگی عصاره متناسب با غلظت آن افزایش یافت. ولی، عصاره فعالیت آنتی همولیتیک ضعیفی را نشان داد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد عصاره اتانولی برگ کرفس سفید دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی می باشد. بنابراین، مطالعه بخشهای مختلف این گیاه ضروری به نظر می رسد.
متن کامل [PDF 667 kb]   (2905 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1396/10/10 | پذیرش: 1396/10/10 | انتشار: 1396/10/10

فهرست منابع
52. Mittler R, Vanderauwera S, Gollery M, Van Breusegem F. Reactive oxygen gene network of plants. Trends Plant Sci. 2004;9(10):490-8. DOI: 10.1016/j.tplants.2004.08.009PMID: 15465684
53. Gill SS, Tuteja N. Reactive oxygen species and antioxidant machinery in abiotic stress tolerance in crop plants. Plant Physiol Biochem. 2010;48(12):909-30. DOI: 10.1016/j.plaphy.2010.08.016PMID: 20870416
54. Valko M, Izakovic M, Mazur M, Rhodes CJ, Telser J. Role of oxygen radicals in DNA damage and cancer incidence. Mol Cell Biochem. 2004;266(1-2):37-56. PMID: 15646026 [DOI:10.1023/B:MCBI.0000049134.69131.89]
55. Wallace DC. Mitochondrial genetics: a paradigm for aging and degenerative diseases? Science. 1992;256(5057):628-32. PMID: 1533953 [DOI:10.1126/science.1533953]
56. Papas A. Antioxidant status, diet, nutrition, and health: CRC press; 1998.
57. Lee KW, Kang NJ, Heo YS, Rogozin EA, Pugliese A, Hwang MK, et al. Raf and MEK protein kinases are direct molecular targets for the chemopreventive effect of quercetin, a major flavonol in red wine. Cancer Res. 2008;68(3):946-55. DOI: 10.1158/0008-5472.CAN-07-3140PMID: 18245498
58. Wojcik M, Burzynska-Pedziwiatr I, Wozniak LA. A review of natural andsynthetic antioxidants important for health and longevity. Curr Med Chem. 2010;17(28):3262-88. PMID: 20666718 [DOI:10.2174/092986710792231950]
59. Rizzo AM, Corsetto PA, Montorfano G, Milani S, Zava S, Tavella S, et al. Effects of long-term space flight on erythrocytes and oxidative stress of rodents. PLoS One. 2012;7(3):e32361. DOI: 10.1371/journal.pone.0032361PMID: 22412864
60. Ginter E, Simko V, Panakova V. Antioxidants in health and disease. Bratisl Lek Listy. 2014;115(10):603-6. PMID: 25573724 [DOI:10.4149/BLL_2014_116]
61. Pokorny J, Yanishlieva N, Gordon M. Antioxidants in food: practical applications: CRC press; 2001.
62. Mittler R. Oxidative stress, antioxidants and stress tolerance. Trends Plant Sci. 2002;7(9):405-10. PMID: 12234732 [DOI:10.1016/S1360-1385(02)02312-9]
63. White E, Shannon JS, Patterson RE. Relationship between vitamin and calcium supplement use and colon cancer. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 1997;6(10):769-74. PMID: 9332757
64. Masella R, Di Benedetto R, Vari R, Filesi C, Giovannini C. Novel mechanisms of natural antioxidant compounds in biological systems: involvement of glutathione and glutathione-related enzymes. J Nutr Biochem. 2005;16(10):577-86. DOI: 10.1016/j.jnutbio.2005.05.013PMID: 16111877
65. Valko M, Morris H, Cronin MT. Metals, toxicity and oxidative stress. Curr Med Chem. 2005;12(10):1161-208. PMID: 15892631 [DOI:10.2174/0929867053764635]
66. Valko M, Rhodes CJ, Moncol J, Izakovic M, Mazur M. Free radicals, metals and antioxidants in oxidative stress-induced cancer. Chem Biol Interact. 2006;160(1):1-40. DOI: 10.1016/j.cbi.2005.12.009PMID: 16430879
67. Forceville X, Laviolle B, Annane D, Vitoux D, Bleichner G, Korach JM, etal. Effects of high doses of selenium, as sodium selenite, in septic shock: a placebo-controlled, randomized, double-blind, phase II study. Crit Care. 2007;11(4):R73. DOI: 10.1186/cc5960PMID: 17617901
68. Ray PD, HuangBW, Tsuji Y. Reactive oxygen species (ROS) homeostasis and redox regulation in cellular signaling. Cell Signal. 2012;24(5):981-90. DOI: 10.1016/j.cellsig.2012.01.008PMID: 22286106
69. Halliwell B, Rafter J, Jenner A. Health promotion by flavonoids, tocopherols, tocotrienols, and other phenols: direct or indirect effects? Antioxidant or not? Am J Clin Nutr. 2005;81(1 Suppl):268S-76S. PMID: 15640490
70. Huang D-J, Chun-Der L, Hsien-Jung C, Yaw-Huei L. Antioxidant and antiproliferative activities of sweet potato (Ipomoea batatas [L.] LamTainong 57') constituents. Botan Bull Acad Sinica. 2004;45.
71. Ghasemi K, Ghasemi Y, Ebrahimzadeh MA. Antioxidant activity, phenol and flavonoid contents of 13 citrus species peels and tissues. Pak J Pharm Sci. 2009;22(3):277-81. PMID: 19553174
72. Nabavi SM, Ebrahimzadeh MA, Nabavi SF, Fazelian M, Eslami B. In vitro antioxidant and free radical scavenging activity of Diospyros lotus and Pyrus boissieriana growing in Iran. Pharmacogn Mag. 2009;5(18):122.
73. Kooti W, Ali-Akbari S, Asadi-Samani M, Ghadery H, Ashtary-Larky D. A review on medicinal plant of Apium graveolens. Adv Herb Med. 2015;1(1):48-59.
74. Saini N, Singh GK, Nagori BP. Spasmolytic Potential of Some Medicinal Plants Belonging to Family Umbelliferae: A Review. Int J Res Ayurveda Pharm. 2014;5(1):74-83. DOI: 10.7897/2277-4343.05116 [DOI:10.7897/2277-4343.05116]
75. Amirghofran Z, Azadmehr A, Javidnia K. Haussknechtia elymatica: a plant with immunomodulatory effects. Iran J Immunol. 2007;4(1):26-32.
76. Singleton VL, Orthofer R, Lamuela-Raventós RM. [14] Analysis of total phenols and other oxidation substrates and antioxidants by means of folin-ciocalteu reagent. Methods Enzymol. 1999;299:152-78. DOI: 10.1016/s0076-6879(99)99017-1 [DOI:10.1016/S0076-6879(99)99017-1]
77. Chang C-C, Yang M-H, Wen H-M, Chern J-C. Estimation of total flavonoid content in propolis by two complementary colorimetric methods. J Food Drug Anal. 2002;10(3).
78. Benzie IF, Strain JJ. The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of "antioxidant power": the FRAP assay. Anal Biochem. 1996;239(1):70-6. DOI: 10.1006/abio.1996.0292PMID: 8660627
79. de Pinedo AT, Penalver P, Pérez-Victoria I, Rondón D, Morales J. Synthesis of new phenolic fatty acid esters and their evaluation as lipophilic antioxidants in an oil matrix. Food Chem. 2007;105(2):657-65. [DOI:10.1016/j.foodchem.2007.04.029]
80. Shimada K, Fujikawa K, Yahara K, Nakamura T. Antioxidative properties of xanthan on the autoxidation of soybean oil in cyclodextrin emulsion. J Agricult Food Chem. 1992;40(6):945-8. DOI: 10.1021/jf00018a005 [DOI:10.1021/jf00018a005]
81. Sreejayan, Rao MN. Nitric oxide scavenging by curcuminoids. J Pharm Pharmacol. 1997;49(1):105-7. PMID: 9120760 [DOI:10.1111/j.2042-7158.1997.tb06761.x]
82. Yen G-C, Chen H-Y. Antioxidant Activity of Various Tea Extracts in Relation to Their Antimutagenicity. J Agricult Food Chem. 1995;43(1):27-32. DOI: 10.1021/jf00049a007 [DOI:10.1021/jf00049a007]
83. Naim M, Gestetner B, Bondi A, Birk Y. Antioxidative and antihemolytic activities of soybean isoflavones. J Agricult Food Chem. 1976;24(6):1174-7. DOI: 10.1021/jf60208a029 [DOI:10.1021/jf60208a029]
84. Ahangarpour A, Zamaneh HT, Jabari A, Nia HM, Heidari H. Antidiabetic and hypolipidemic effects of Dorema aucheri hydroalcoholic leave extract in streptozotocin-nicotinamide induced type 2 diabetes in male rats. Iran J Basic Med Sci. 2014;17(10):808-14. PMID: 25729552
85. Wollenweber E, Dörr M, Rustiyan A. Dorema aucheri, the first umbelliferous plant foundto produce exudate flavonoids. Phytochem. 1995;38(6):1417. DOI: 10.1016/0031-9422(94)00840-p [DOI:10.1016/0031-9422(94)00840-P]
86. Sadeghi H, Ghiasi I, Mazroughi N, Sabzali S. The hepatoprotective effects of Dorema auchri on carbon tetrachloride induced liver damage in rats. J Shahrekord Univ Med Sci. 2007;9(1):38-42.
87. Azarneoshan F, Khatam Saz S, Sadeghi H. The effects of hydro alcoholic extract of Dorema Aucheri on blood concentration of gonadotropin and androgen hormones in adult male rats. Armaghan J. 2009;14(3):63-70.
88. Rusdiana T, Sriwidodo S, Solahudin J, Halimah E, Irwan AW, Amin S, et al. In Vitro Test of Anticalculi Effect from Celery herb (Apium graveolens L.). Indonesian J Pharmac Sci Technol. 2015;2(2):63-7. DOI: 10.15416/ijpst.v2i2.7812 [DOI:10.15416/ijpst.v2i2.7812]
89. Coruh N, Sagdicoglu-Celep A, Özgökce F. Chaerophyllum macropodum Boiss. and Heracleum persicum Desf. from Apiaceae family used as food in Eastern Anatolia and their inhibitory effects on glutathione-S-transferase. Food Chem. 2007;100:1237-42. [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.12.006]
90. Massumi MA, Fazeli MR, Alavi SHR, Ajani Y. Chemical constituents and antibacterial activity of essential oil of Prangos ferulacea (L.) Lindl. fruits. Iranian J Pharmac Sci. 2007;3(3):171-6.
91. Panahi Y, Dadjou Y, Pishgoo B, Akbari A, Sahebkar A. AntioxidantActivity of Heracleum persicum Fruit Extract: Evidence from a Randomized Controlled Trial. J Diet Suppl. 2016;13(5):530-7. DOI: 10.3109/19390211.2015.1120842PMID: 26820395
92. Mohammadi M, Ghavidel M, Habibi Z, As'habiMA. Chemical composition of the essential oil of aerial parts of Haussknechtia elymaitica Boiss. from Iran: a good natural source for trans-asaron. Nat Prod Res. 2012;26(13):1229-33. DOI: 10.1080/14786419.2011.560848PMID: 22053735
93. Bamoniri A, Mazoochi A. Determination of bioactive and fragrant molecules from leaves and fruits of Ferula assa-foetida L. growing in central Iran by nanoscal injection. Digest J Nanomater Biostruct. 2009;4(2):323-8.
94. Mojab F, NickavarB. Composition of the Essential Oil of the Root of Heracleum persicum from Iran. Iranian J Pharmac Res. 2010:245-7.
95. Read MA. Flavonoids: naturally occurring anti-inflammatory agents. Am J Pathol. 1995;147(2):235-7. PMID: 7639322
96. Middleton E, Jr., Kandaswami C. Effects of flavonoids on immune and inflammatory cell functions. Biochem Pharmacol. 1992;43(6):1167-79. PMID: 1562270 [DOI:10.1016/0006-2952(92)90489-6]
97. Ebrahimzadeh M, Nabavi S, Eslami B, Nabavi S. Antioxidant and antihemolytic potentials of Physosperum cornubiense (L.) DC. Pharmacol. 2009;3:394-403.
98. Dunnick JK, Hailey JR. Toxicity and carcinogenicity studies of quercetin, a natural component of foods. Fundam Appl Toxicol. 1992;19(3):423-31. PMID: 1459373 [DOI:10.1016/0272-0590(92)90181-G]
99. Nabavi SM, Ebrahimzadeh MA, Nabavi SF, Eslami B, Dehpour AA. Antioxidant and antihaemolytic activities of Ferula foetida regel (Umbelliferae). Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2011;15(2):157-64. PMID: 21434482

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb