دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 57-51 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shafie B, Pourahmad J, Rezaei M. The Effect of Resveratrol against Acrolein Toxicity in Mitochondria isolated from Rat Liver. North Khorasan University of Medical Sciences 2019; 11 (1) :51-57
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1729-fa.html
شفیع بهناز، پوراحمد جلال، رضایی محسن. بررسی اثر رزوراترول بر سمیت آکرولئین در میتوکندری های جدا شده از کبد موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1398; 11 (1) :51-57

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1729-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد سم شناسی، گروه سمشناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- استاد، گروه فارماکولوژی و سمشناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- استادیار، گروه سم شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکيده:   (3232 مشاهده)
مقدمه: آکرولئین یک آلاینده مهم زیست محیطی، غذایی و آبی می باشد که نقش مهمی در بروز چندین بیماری نظیر آسیب نخاعی، مالتیپل اسکلروزیس، بیماری آلزایمر، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت ملیتوس، انسفالوپاتی کبدی و سمیت کلیوی ایفا می کند. رزوراترول یک ترکیب فنولی با خواص آنتی اکسیدانی است که در میوه هایی مانند انگور، انواع توت و بادام زمینی وجود دارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر محافظتی رزوراترول در جلوگیری از سمیت ناشی از آکرولئین بر میتوکندری های جدا شده از کبد موش صحرایی می باشد.
روش کار: میتوکندری های کبد موش صحرایی با دورهای مختلف سانتریفیوژ جدا گردیدند. غلظت های مختلفی از آکرولئین ( µM 100 تا µM 2000 ) برای به دست آوردن دوز IC50 استفاده شد. غلظت های مختلفی از رزوراترول ( µM 5/2 تا µM 40) برای سنجش بقای میتوکندری ها در حضور آکرولئین مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: در این مطالعه  IC50 آکرولئین با روش  MTT Assay معادل 400 میکرومولار محاسبه گردید. هیچ اثر سمی برای رزوراترول مشاهده نشد و در حضور آکرولئین، کاهش معنی داری در بقاء میتوکندری ها حتی در غلظت های بالای رزوراترول، در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. ( 001/0 P< )
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که رزوراترول در غلظت های استفاده شده دراین مطالعه اثرات محافظتی بر سمیت حاد آکرولئین نداشته است و اینکه یک ماده محافظ می تواند یک آنتی اکسیدان قوی باشد، به این معنی نیست که می تواند از آسیب های میتوکندریایی ناشی از هر سمی جلوگیری کند.
متن کامل [PDF 1392 kb]   (1890 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1397/2/4 | پذیرش: 1397/8/7 | انتشار: 1398/3/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb