[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 58-64 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه قان تپر ) Biebersteinia multifida ( بر پنیر سفید نگهداری شده در دمای یخچال
محمدرضا جلیلوند ، آمنه محمدی، کتایون روغنی، میترا هاشمی، ناهید قدرتی، پویان فیضی، پیمان آل شیخ، پرستو ضرغامی مقدم
چکيده:   (325 مشاهده)
مقدمه: در سالهای اخیر تولید کنندگان مواد غذایی توجه زیادی به استفاده از نگهدارندههای طبیعی با منشأ گیاهی به جای نگهدارنده
های شیمیایی در محصولات خود نمودهاند که این امر موجب تمایل زیاد مصرف کنندگان به استفاده از مواد غذایی فرآوری شده بدون
نگهدارنده یا حتی المقدور با نگهدارنده های طبیعی شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی گیاه قان
تپر بر رشد باکتریهای مولد فساد مواد غذایی بر پنیر سفید است.
روش کار: پس از جمع آوری گیاه، عصاره اتانولی آن تهیه و بعد از اطمینان از عدم آلودگی میکروبی شیر، تلقیح باکتریایی، کلرید
کلسیم، عصاره گیاه قان تپر و نهایتاً آنزیم )قرص مایه پنیر( به شیر انجام شد و ظرفهای حاوی پنیر به پنج گروه کنترل مثبت و
منفی و تیمار تقسیم بندی و از لحاظ افزایش میزان رشد باکتریهای تلقیحی در طی 65 روز مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد که در نمونه حاوی عصاره کاهش تعداد باکتریهای رشد یافته در تمامی مدت زمان مورد بررسی در مقایسه
با نمونه فاقد عصاره مشاهده گردید و بیشترین تأثیر ضد باکتری عصاره در حذف یا ممانعت از رشد باکتری در 24 ساعت اول مشاهده
شد ولی به مرور زمان این خاصیت ضد باکتریایی عصاره کاهش پیدا کرده و تعداد باکتری رشد یافته افزایش پیدا کرد.
نتیجهگیری: علی رغم اینکه تأثیر ممانعت از رشد باکتریایی عصاره گیاه قان تپر در 24 ساعت اولیه مثبت بوده، ولی مشاهده ناپایداری
اثر عصاره در پنیر در مراحل بعدی آزمایش موجب رشد باکتریهای مولد فساد مواد غذایی شده و نمیتواند به عنوان جایگزین
نگهدارنده های شیمیایی بکار رود.
واژه‌های کلیدی: نگهدارنده طبیعی قان تپر پنیر ضدباکتری
متن کامل [PDF 1394 kb]   (110 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: ۱۳۹۸/۳/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۲۸
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalilvand M R, Mohammadi A, Roghani K, Hashemi M, Ghodrati N, Feyzi P, et al . Investigation of Antimicrobial Effect of Biebersteinia multifida on White Cheese Stored at Refrigerator Temperature. JNKUMS. 2019; 11 (1) :58-64
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1730-fa.html

جلیلوند محمدرضا، محمدی آمنه، روغنی کتایون، هاشمی میترا، قدرتی ناهید، فیضی پویان، و همکاران.. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه قان تپر ) Biebersteinia multifida ( بر پنیر سفید نگهداری شده در دمای یخچال. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1398; 11 (1) :58-64

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1730-fa.html



دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی Journal of North Khorasan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.26 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3986