دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 64-58 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalilvand M R, Mohammadi A, Roghani K, Hashemi M, Ghodrati N, Feyzi P, et al . Investigation of Antimicrobial Effect of Biebersteinia multifida on White Cheese Stored at Refrigerator Temperature. North Khorasan University of Medical Sciences 2019; 11 (1) :58-64
URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1730-fa.html
جلیلوند محمدرضا، محمدی آمنه، روغنی کتایون، هاشمی میترا، قدرتی ناهید، فیضی پویان، و همکاران.. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی گیاه قان تپر (Biebersteinia multifida ) بر پنیر سفید نگهداری شده در دمای یخچال. مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی. 1398; 11 (1) :58-64

URL: http://journal.nkums.ac.ir/article-1-1730-fa.html


1- دکتری تخصصی تغذیه، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- کارشناسی ارشد فیتوشیمی، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
3- کارشناسی ارشد شیمی تجزیه، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
4- کارشناسی ارشد آمار زیستی، معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
5- کارشناسی ارشد شیمی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
6- دکتری تخصصی مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران
7- دکتری تخصصی طب چینی، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
8- دانشجوی دکتری تخصصی میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات فرآوردههای طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران ، parastoozarghami@yahoo.com
چکيده:   (5121 مشاهده)
مقدمه: در سالهای اخیر تولید کنندگان مواد غذایی توجه زیادی به استفاده از نگهدارندههای طبیعی با منشأ گیاهی به جای نگهدارنده های شیمیایی در محصولات خود نمودهاند که این امر موجب تمایل زیاد مصرف کنندگان به استفاده از مواد غذایی فرآوری شده بدون نگهدارنده یا حتی المقدور با نگهدارنده های طبیعی شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی گیاه قان تپر بر رشد باکتریهای مولد فساد مواد غذایی بر پنیر سفید است.
روش کار: پس از جمع آوری گیاه، عصاره اتانولی آن تهیه و بعد از اطمینان از عدم آلودگی میکروبی شیر، تلقیح باکتریایی، کلرید کلسیم، عصاره گیاه قان تپر و نهایتاً آنزیم (قرص مایه پنیر)به شیر انجام شد و ظرفهای حاوی پنیر به پنج گروه کنترل مثبت و منفی و تیمار تقسیم بندی و از لحاظ افزایش میزان رشد باکتریهای تلقیحی در طی 65 روز مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد که در نمونه حاوی عصاره کاهش تعداد باکتریهای رشد یافته در تمامی مدت زمان مورد بررسی در مقایسه با نمونه فاقد عصاره مشاهده گردید و بیشترین تأثیر ضد باکتری عصاره در حذف یا ممانعت از رشد باکتری در 24 ساعت اول مشاهده شد ولی به مرور زمان این خاصیت ضد باکتریایی عصاره کاهش پیدا کرده و تعداد باکتری رشد یافته افزایش پیدا کرد.
نتیجه گیری: علی رغم اینکه تأثیر ممانعت از رشد باکتریایی عصاره گیاه قان تپر در 24 ساعت اولیه مثبت بوده، ولی مشاهده ناپایداری اثر عصاره در پنیر در مراحل بعدی آزمایش موجب رشد باکتریهای مولد فساد مواد غذایی شده و نمیتواند به عنوان جایگزین نگهدارنده های شیمیایی بکار رود.
متن کامل [PDF 1319 kb]   (1813 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1397/5/13 | پذیرش: 1397/8/7 | انتشار: 1398/3/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of North Khorasan University of Medical Sciences

Designed & Developed by: Yektaweb